Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Padao u more 3 min. i 30 sec.

Air France A330 srušio se zbog kvara senzora brzine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Air France A330 srušio se na letu iz Rio de Janeira prema Parizu zbog toga što su sernzori brzine davali pogrešne informacije, pokazala je analiza francuskih agencija za istraživanje nesreće.

Istraživanje je pokazalo da se avion popeo na visinu od 11,5824 metra kada je došlo do kvara zbog čega se avion srušio u Atlantski ocean, piše CNN. U izvješću se navodi da su senzori tada prestali raditi, a pad aviona u more trajao je više od 4 minute, koliko su se piloti borili da zadrže kontrolu nad njim.

Pročitajte i ovo Drvo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Nije mu bilo spasa Smrt u šumi: Stablo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

'Zbog vremenskih neprilika prestali su raditi senzori brzine i avion je otišao previsoko. Pilot više nije mogao vratiti avion na propisanu visinu zbog vremenskih neprilika', pojasnio je Richard Quest, CNN-ov stručnjak za zrakoplovstvo.

Francuska agencija za zrakoplovnu sigurnost (BEA) objavila je u petak neke detalje nesreće nakon što su pregledane crne kutije. Podaci iz crnih kutija pokazuju da kapetan nije bilo u kabini kad su počeli problemi te da su mjerači brzine pokazivali pogrešne podatke. U vrijeme kada je kapetan izašao iz kokpita i otišao se odmoriti, kopiloti su primijetili da instrumenti pokazuju različite podatke o brzini.

>> Pronađena druga crna kutija iz zrakoplova Air Francea

>> Audio snimka posljednjih 2 sata Air Franceovog leta 447 je netaknuta

'Doslovan pad aviona je užasavajući, a ovaj je avion upravo doslovno pao s neba', dodao je Richard Quest. Stravična se nesreća dogodila 1. lipnja 2009, godine, a poginulo je svih 228 putnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene