Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako sile 'nastave igrati igre'

Ahmadinedžad upozorava da će Iran početi sam obogaćivati uran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad upozorio je u nedjelju da će Iran uskoro početi samostalno obogaćivati uran ako svjetske sile 'nastave igrati igre' s Islamskom Republikom.

Ahmadinedžad je rekao da je iranska Organizacija za atomsku energiju spremna početi proces 20-postotnog obogaćivanja urana. 'Rekao sam dr. Salehiju da počne s proizvodnjom 20-postotnog goriva koristeći centrifuge', rekao je Ahmadinedžad u govoru koji je prenosila državna televizija. Dr. Ali Akbar Salehi na čelu je iranske Organizacije za atomsku energiju. Iranski predsjednik dodao je, međutim, da su 'vrata za komunikaciju i dalje otvorena'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD se angažira Osigurati Iranu medicinske izotope Slika nije dostupna 'Radi proizvodnje goriva' Iran odlučio obogaćivati uran do 20 posto

'Još smo uvijek zainteresirani za suradnju (sa zapadom) ali ako oni žele nastaviti igrati igre s iranskom nacijom onda ćemo biti spremni samostalno obogaćivati na razinu od 20 posto', rekao je Ahmadinedžad na konferenciji o laserskoj tehnologiji u Teheranu. Kazao je i da je Iran sposoban obogaćivati uran koristeći lasersku tehnologiju, ali nije ulazi u detalje, prenijele su agencije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene