Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad upozorio je u nedjelju da će Iran uskoro početi samostalno obogaćivati uran ako svjetske sile 'nastave igrati igre' s Islamskom Republikom.


Ahmadinedžad je rekao da je iranska Organizacija za atomsku energiju spremna početi proces 20-postotnog obogaćivanja urana. 'Rekao sam dr. Salehiju da počne s proizvodnjom 20-postotnog goriva koristeći centrifuge', rekao je Ahmadinedžad u govoru koji je prenosila državna televizija. Dr. Ali Akbar Salehi na čelu je iranske Organizacije za atomsku energiju. Iranski predsjednik dodao je, međutim, da su 'vrata za komunikaciju i dalje otvorena'.

'Još smo uvijek zainteresirani za suradnju (sa zapadom) ali ako oni žele nastaviti igrati igre s iranskom nacijom onda ćemo biti spremni samostalno obogaćivati na razinu od 20 posto', rekao je Ahmadinedžad na konferenciji o laserskoj tehnologiji u Teheranu. Kazao je i da je Iran sposoban obogaćivati uran koristeći lasersku tehnologiju, ali nije ulazi u detalje, prenijele su agencije. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Iran ne želi medicinske izotope SAD-a Slika nije dostupna Osigurati Iranu medicinske izotope