Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afrika i Indija pozvale svijet da osigura sigurnost hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indija i Afrika priopćile su da će poduzeti zajedničke napore u borbi za sigurnost hrane i pozvale su zapadni svijet da ponovno razmisli o pretvaranju ogromnih količina hrane u biogorivo, budući da bi to dovelo da nestašica i rasta cijena u siromašnijim zemljama.

Rastuće cijene hrane i nafte prijete mnogim afričkim gospodarstvima i zadaju glavobolje vladi indijskog premijera Manmohana Singha.

Pročitajte i ovo Građani - 2 Ususret izborima Poražavajući podaci: Više od petine građana u riziku je od siromaštva, četiri skupine su najugroženije Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) upozorila je u srijedu da će se visoke cijene hrane i nestašice nastaviti, što bi u nekim siromašnijim zemljama moglo dovesti do nemira.

Dok je potez za proizvodnju goriva iz hrane, kao što su pšenica i kukuruz, koristio malom broju afričkih zemalja, među kojima Ugandi, govornici na prvom indijsko-afričkom summitu održanom u New Delhiju okrivili su ga za vrtoglavi rast cijena i nestašice.

Čelnici 14 afričkih zemalja i regionalnih skupina okupili su se u utorak u New Delhiju na prvom indijsko-afričkom summitu čiji je cilj bio unaprijediti ekonomsku, energetsku i sigurnosnu suradnju.

Dvodnevni summit završio je u srijedu s radom, a na završnoj konferenciji za novinare indijski premijer je rekao da "ne postoji jedan odgovor na pitanje o sigurnosti hrane".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene