Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Afganistan: U samoubilačkom napadu poginulo 90 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samoubilačkom napadu bombaša-samoubojice na skupinu ljudi među kojima su bili i afganistanski parlamentarci, u posjetu gradu Baghlanu na sjeveru zemlje poginulo je 90 osoba, a ozlijeđeno ih je 50, izvijestio je ravnatelj lokalne bolnice u Baghlanu dr. Khailullah.

"U bolnicu su do sada dovezena tijela 90 poginulih, a 50 je osoba primilo liječničku pomoć", kazao je dr. Khailullah.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Poginulo je pet parlamentaraca, a među njima i glasnogovornik oporbe Mostafa Kazemi. Šef tajne službe u Baghlanu Abdurrahman Sayedkhail rekao je kako je broj mrtvih vrlo velik te da se za sada sa sigurnošću ne može govoriti o točnome broju. U trenutku napada izaslanstvo je bilo u posjetu industrijskom dijelu Baghlana.

Radikalni afganistanski talibani su u 130 samoubilačkih napada počinjenih tijekom ove godine ubili više od 200 ljudi. Na taj način žele uvjeriti stanovništvo Afganistana kako su vlada i Zapadnjaci koji je podupiru nesposobni omogućiti im siguran život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene