Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U samoubilačkom napadu bombaša-samoubojice na skupinu ljudi među kojima su bili i afganistanski parlamentarci, u posjetu gradu Baghlanu na sjeveru zemlje poginulo je 90 osoba, a ozlijeđeno ih je 50, izvijestio je ravnatelj lokalne bolnice u Baghlanu dr. Khailullah.


"U bolnicu su do sada dovezena tijela 90 poginulih, a 50 je osoba primilo liječničku pomoć", kazao je dr. Khailullah.

Vezani članci Slika nije dostupna Afganistan: Bombaš samoubojica ubio 12 osoba u vojnom konvoju Slika nije dostupna Irak: Bombaš samoubojica ubio 25 novaka u policijskoj bazi

Poginulo je pet parlamentaraca, a među njima i glasnogovornik oporbe Mostafa Kazemi. Šef tajne službe u Baghlanu Abdurrahman Sayedkhail rekao je kako je broj mrtvih vrlo velik te da se za sada sa sigurnošću ne može govoriti o točnome broju. U trenutku napada izaslanstvo je bilo u posjetu industrijskom dijelu Baghlana.

Radikalni afganistanski talibani su u 130 samoubilačkih napada počinjenih tijekom ove godine ubili više od 200 ljudi. Na taj način žele uvjeriti stanovništvo Afganistana kako su vlada i Zapadnjaci koji je podupiru nesposobni omogućiti im siguran život.