Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U samoubilačkom napadu bombaša-samoubojice na skupinu ljudi među kojima su bili i afganistanski parlamentarci, u posjetu gradu Baghlanu na sjeveru zemlje poginulo je 90 osoba, a ozlijeđeno ih je 50, izvijestio je ravnatelj lokalne bolnice u Baghlanu dr. Khailullah.


"U bolnicu su do sada dovezena tijela 90 poginulih, a 50 je osoba primilo liječničku pomoć", kazao je dr. Khailullah.

Vezani članci Američka vojska, ilustracija Amerika povlači svoje trupe iz Afganistana? Biden uskoro najavljuje rok do kojeg će povući svoje snage Slika nije dostupna Afganistan: Bombaš samoubojica ubio 12 osoba u vojnom konvoju

Poginulo je pet parlamentaraca, a među njima i glasnogovornik oporbe Mostafa Kazemi. Šef tajne službe u Baghlanu Abdurrahman Sayedkhail rekao je kako je broj mrtvih vrlo velik te da se za sada sa sigurnošću ne može govoriti o točnome broju. U trenutku napada izaslanstvo je bilo u posjetu industrijskom dijelu Baghlana.

Radikalni afganistanski talibani su u 130 samoubilačkih napada počinjenih tijekom ove godine ubili više od 200 ljudi. Na taj način žele uvjeriti stanovništvo Afganistana kako su vlada i Zapadnjaci koji je podupiru nesposobni omogućiti im siguran život.