Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afganistan: U koalicijskoj akciji ubijeno 6 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri pobunjenika i dva civila poginula su u nedjelju u operaciji koalicijskih snaga usmjerenoj protiv terorista na istoku Afganistana, objavila je američka vojska.

Žena i tinejdžer stradali su u provinciji Nangahar kada su koalicijske snage napade kuću u kojoj su se skrivali pripadnici terorističke ćelije.

Pročitajte i ovo Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021. Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista

Nakon tog incidenta, stotine Afganistanaca, neki od njih uzvkujući "Smrt Americi!", izašle su na ulice u znak prosvjeda protiv akcije koalicijskih snaga.

Glasnogovornik policije u Nangaharu Abdul Ghafur ustvrdio je da su svi poginuli civili, među kojima tri žene, no američka vojska tvrdi da su četvorica bila talibanski borci, a da su žena i dijete poginuli u unakrsnoj vatri.

"Žao nam je zbog civilnih žrtava", rekao je bojnik Chris Belcher. 

"Žalosno je da militanti izlažu opasnosti živote civila tako što se kriju među obiteljima", dodao je Belcher.

Razbješnjeli prosvjednici blokirali su s tri balvana glavnu
prometnicu u glavnom gradu provincije Jalalabadu. Neki od njih izvikivali su "Smrt Karzaiu", misleći na afganistanskog predsjednika Hamida Karzaia kojeg brojni Afganistanci smatraju prebliskim sa zapadnim saveznicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene