Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogromna materijalna šteta

Afganistan: U dva potresa poginulo najmanje 22 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva potresa pogodila su rano u petak istočni Afganistan, a prema prvim podacima poginulo je najmanje 22 ljudi, dok su desetine kuća srušene.

Glasnogovornik ureda pokrajinskog guvernera Ahmad Zia Abdulzai izjavio je da su dva potresa pogodila pokrajinu Nangarhar i razorila oko stotinu kuća u dva sela. Načelnik pokrajinske policije, Gafor Kan rekao je da je najmanje 22 ljudi poginulo, a 20 ih je ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Potres u Afganistanu strašna tuga Majka u jednom danu ostala bez sedmero djece, najmlađe je imalo 4 mjeseca: "Vratila sam se kući da ih spasim, ali..."

Broj poginulih mogao bi biti puno veći

Agencije javljaju da se mještani boje da bi broj poginulih mogao biti puno veći. Prvi potres se dogodio oko 2.00 ujutro i bio je snage 5,5 Richtera, dok je drugi potres, dva sata kasnije, bio jačine 5,1 Richtera, objavio je američki Geološki institut. Kan je rekao da su u potresima najviše stradala dva sela, Sargad Keil i Kodi Keil, oba u okrugu Šerzadu, oko 90 km istočno od Kabula.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene