Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekih 20, 30 ili 40 godina života nije garancija uspjeha kada je u pitanju dobivanje Microsoftovog certifikata. A kada ga zasluži 8-godišnjak, onda možemo govoriti o nevjerojatnom uspjehu!


Shafay Thobani, 8-godišnji dječak iz Pakistana, počeo je tipkati po računalu kad je imao 4 godine, a s pripremama za polaganje Microsoftovog certifikata je krenuo sa 7 godina. To je uključivalo 13 mjeseci strogog rasporeda: od 7:30 do 13:30 škola, od 14:30 do 20:30 vježbanje za računalom u očevom gotovo 100 kvadrata velikom uredu s potpunom opremom za vježbe.

Vezani članci Talijanska policija, ilustracija Zločin koji je zgrozio Italiju: Muškarac iz Hrvatske ubio svoje dijete (2), mučio ga i na njemu gasio čikove Putnici na aerodromu Od danas s potvrdama normalniji život, no koliko će trajati? Velika je opasnost da se sve zaustavi

Ali unatoč pretrpanom rasporedu i upornim vježbama, Shafayev otac i njegovi kolege nisu zaboravili da je on ipak prije svega dječak, pa su za njega dio ureda opremili različitim igricama.

Naporan rad se isplatio jer je Shafay na ispitu za certifikat navodno imao 91% točno riješenih zadataka, prenosi The Hufftington Post. „Na kraju svakog dana osjećam se kao najsretniji otac na svijetu jer mi Shafayevi učitelji o njemu govore samo lijepe stvari“, rekao je Shah Tobani, dječakov otac.

Je li Shafay najmlađi Microsoftov certirficirani stručnjak, teško je znati. Naime, ova kompanija ne prati dob svojih stručnjaka, a svijet su obišle priče nekoliko djece s istim uspjehom. Jednu od njih, o Marku Čalasanu, čudu od djeteta iz Makedonije, pripremila je i ekipa Provjerenog.

>> Makedonski genijalac: Za računalom osjećam moć

Shafay na svojoj web stranici piše o svojim životnim snovima: pomaganju siromašnim Pakistancima i upoznavanje s Billom Gatesom. Također piše kako je za angažman u ulozi konzultanta – slobodan.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.