Najdeblji dječak na svijetu, 12-godišnji Arya Permana iz Indonezije, smršavio je 75 kilograma nakon operacije želuca.

Galerija


12-godišnji Arya Permana iz indonezijske provincije Zapadna Java bio je toliko debeo da se uopće nije mogao sam kretati, sjediti ili igrati se. Nijedna odjeća nije mu bila dovoljno velika pa je gotovo čitav život proveo umotan u sarong, poput pelene. Nikada nije išao ni u školu jer mu je put do škole bio - prenaporan. S 10 godina već je težio gotovo 200 kilograma i ponio titulu najdebljeg dječaka na svijetu.

Arya prije nego što je smršavio 75 kilograma (Foto: Profimedia)

Vezani članci Hrvati su sve deblji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zabrinjavajuće brojke objavljene u prestižnom časopisu: Hrvati su među najdebljim nacijama Slika nije dostupna BEZ REZULTATA Loše vijesti za sve koji se bore s viškom kilograma

Nakon godina i godina prejedanja liječnici su njegove roditelje napokon uspjeli uvjeriti da će Arya umrijeti ako nastavi nekontrolirano jesti. Ade i Rokayah Soemantri pristali su da se Arya podrvrgne drastičnoj operaciji koja će mu spasiti život.

Arya je prije nešto više od mjesec dana otputovao u bolnicu u Jakarti. Opsežnu operaciju uklanjanja velikog dijela želuca, nakon koje mu se smanjio apetit, obavio je dr. Handi-Wing.  Postao je najmlađa osoba ikad koja je prošla petosatnu operaciju želuca.

Mjesec dana kasnije Arya je smršavio čak 75 kilograma i počeo igrati badminton, nogomet i ostale sportove o kojima je ranije mogao samo sanjati.

Arya nakon što je smršavio 75 kilograma (Foto: Profimedia)