Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Najdeblji dječak na svijetu

Ima 10 godina i 192 kilograma; Liječnici kažu - zdrav je!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arya Permana, 10-godišnjak iz Indonezije, težak je čak 192 kilograma. Zbog straha da ne umre roditelji su ga dlučili podvrgnuti rigoroznoj dijeti iako liječnici kažu kako je Arya - zdrav.

Arya Permana iz zapadne provincije Java u Indoneziji može nositi samo sarong jer mu nijedna druga odjeća ne pristaje. Inače jede pet obroka dnevno koji sadržavaju rižu, ribu, govedinu, povrtnu juhu i tempeh. Jedna njegova porcija dovoljna je da nahrani dvije odrasle osobe.

Pročitajte i ovo Sanja Musić Milanović Za Dnevnik Nove TV Sanja Musić Milanović o problemu s kojim se mnogi bore: "Situacija kod djece je alarmantna" Davor Štimac Hrvati - debela nacija Predsjednik Hrvatskog društva za debljinu najavio revolucionarnu metodu mršavljenja: "To je kapsula koja se proguta i pretvara u elipsu"

Spava s glavom naslonjenom na zid tako da može disati. Zbog toga na čelu ima trajnu modricu. U školu više ne ide jer zbog debljine ne može hodati. Njegova majka Rokayah kaže kako je konstantno gladan.

'Ima enorman apetit. Stalno je umoran i žali se da mu ponestaje daha. Samo jede i spava, a između uskoči u kadu i tamo ostaje satima', očajna je njegova 35-godišnja majka.

Roditelji su ga odlučili staviti na rigoroznu dijetu. Već neko vrijeme jede samo smeđu rižu.

'Rapidno raste i vrlo sam zabrinuta za njegovo zdravlje. Ne znam nijedan drugi način kako da se još više ne udeblja osim da mu dajem manje hrane', kazala je Rokayah. 'Zbog debljine jedva da može hodati. Želim da moj sin ide u školu i igra se s drugom djecom u susjedstvu'.

Arya, drugi sin Rokayahe i njezina supruga Ade Somantrija, 45-godišnjeg farmera, rođen je kod kuće prirodnim putem i težio je normalnih 3,2 kilograma. Već kada je imao dvije godine bio je abnormalno težak za svoju dob. Unatoč tomu, njegovi roditelji tada još nisu bili zabrinuti.

'Bio je deblji od svog starijeg brata i druge djece u selu, no tada se još nismo zabrinjavali. Mislili smo da je zdravo, sretno dijete. No, nekoliko godina kasnije njegova težina se otela kontroli, shvatili smo da pati od nekakvog poremećaja i da mu treba liječnička pomoć.

Rokayah i Ade odveli su ga kod nekoliko liječnika, no iznenađujuće, oni nisu pronašli ništa abnormalno u njegovoj alarmantnoj težini.

'Rekli su nam da ga odvedemo u neku bolju bolnicu ako mislimo da mu je potrebna liječnička pomoć. Potrošio sam već gomilu novca na liječnike, ali ja sam siromašni farmer koji jedva spaja kraj s krajem i to je veliki izazov za mene. Nemam dovoljno novca ni da kupim dovoljno hrane da zadovoljim njegov ogroman apetit. Posuđujem novac kako bi Arya mogao jesti. Naravno, ne mogu ga držati gladnim. Iscrpljen sam i ne mogu si prijuštiti skupe bolnice. No, ndam se da će moj sin jedan dan biti potpuno normalan', kazao je dječakov otac Ade koji zarađuje oko 1.200 kuna mjesečno.

Lokalni mediji izvještavaju kako Arya postaje prava turistička atrakcija. Počelo je sa znatiželjnicima iz okolnih sela, no kako se danas informacije brzo šire, sve više ljudi dolazi vidjeti najdebljeg dječaka na svijetu. 
 



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene