Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Istražili smo

OVAKO AZILANTI ŽIVE U BEOGRADU Njih 350 spava po parkiralištima, a stižu sve hladniji dani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je svakim danom sve više izbjeglica. U ovom trenutku ih je tamo oko 7 tisuća. Spremni su čekati koliko god je potrebno samo kako bi došli do svog odredišta u zapadnoj Europi.

Dio izbjeglica ne želi u kampove za azilante tako da doslovno žive na beogradskim ulicama. Kako im je u sve hladnijim jesenskim noćima spavati pod vedrim nebom provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Anita Martinović.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

Reportažu o životu azilanata u Beogradu reporterke Anite Martinović pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV u 19:15 sati. Martinović je snimila uvjete u kojima živi 350 azilanta u Beogradu, odnosno nedostatak uvjeta, a objavila je i fotografiju na svojem Twitter profilu.

Riječ je o iračkim i afganistanskim izbjeglicama, koje se u Beogradu nalaze već i do dva mjeseca te čekaju svoju priliku da nastave put prema Njemačkoj, svojem konačnom cilju.

Iz UNHCR-a ih obilaze i dostavljaju im hranu i robu, onoliko koliko imaju, kažu. Ipak, azilanti tvrde da im fali svega, od vode, hrane pa do tople odjeće, a dani su sve hladniji, kamoli noći, koje provode pod otovrenim nebom, na parkiralištu i među automobilima.

Mađari, s druge strane propuštaju najviše 20 azilanata po turi, tako da mnoge u Beogradu čeka možda i godina do dvije da krenu dalje prema Njemačkoj.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene