Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neobična bolest muči 2-godišnju djevojčicu iz Velike Britanije, zbog koje ne smije plakati, jer bi u protivnom mogla umrijeti.


Tianna Lewis McHugh pati od iznimno rijetkog poremećaja, pod nazivom refleksni anoksični napadaj, a otkako joj je poremećaj dijagnosticiran kod liječnika, dok je imala samo 18 mjeseci, malena Tianna je preživjela već 10 napadaja, a najozbiljniji od njih trajali su i do dva sata.

Vezani članci Ilustracija Pogađa i bebe i odrasle, a borba s njim traje danima: ''Temperatura im je išla do 39 stupnjeva'' Slika nije dostupna Njezin nježni div i oslonac: Doga dala novu nadu teško bolesnoj djevojčici

Kad zaplače, njezina koža pobijeli, tijelo joj se zgrči i srce joj prestane lupati te ona prestane disati. Naočigled, golom oku njezino tijelo izgleda i doslovce jest beživotno, objašnjavaju njezini roditelji Ceri Lewis i Andy McHugh, piše Daily Mail. Djeca koja inače pate od tog poremećaja, reagiraju na rjeđe specifične situacije, poput jake boli, straha od letenja, no Tianna nikako ne smije zaplakati, jer bi joj to mogao ujedno biti i posljednji plač u životu.

'Prvi put kad se to dogodilo izgledalo je kao da je mrtva. Uzela sam je u naručje, ona je plakala nekoliko sekundi i onda smrtno problijedila. Mislila sam da je umrla', objasnila je njezina majka. Roditelji se otkako joj je dijagnosticiran poremećaj trude svim snagama da je čine veselom i bezbrižnom, a pogotovo paze da se ne ozlijedi ili da joj se ne dogodi bilo što, što bi je natjeralo u plač.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju