Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak poremećaj

Curica (2) ne smije plakati, jer će umrijeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobična bolest muči 2-godišnju djevojčicu iz Velike Britanije, zbog koje ne smije plakati, jer bi u protivnom mogla umrijeti.

Tianna Lewis McHugh pati od iznimno rijetkog poremećaja, pod nazivom refleksni anoksični napadaj, a otkako joj je poremećaj dijagnosticiran kod liječnika, dok je imala samo 18 mjeseci, malena Tianna je preživjela već 10 napadaja, a najozbiljniji od njih trajali su i do dva sata.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Kad zaplače, njezina koža pobijeli, tijelo joj se zgrči i srce joj prestane lupati te ona prestane disati. Naočigled, golom oku njezino tijelo izgleda i doslovce jest beživotno, objašnjavaju njezini roditelji Ceri Lewis i Andy McHugh, piše Daily Mail. Djeca koja inače pate od tog poremećaja, reagiraju na rjeđe specifične situacije, poput jake boli, straha od letenja, no Tianna nikako ne smije zaplakati, jer bi joj to mogao ujedno biti i posljednji plač u životu.

'Prvi put kad se to dogodilo izgledalo je kao da je mrtva. Uzela sam je u naručje, ona je plakala nekoliko sekundi i onda smrtno problijedila. Mislila sam da je umrla', objasnila je njezina majka. Roditelji se otkako joj je dijagnosticiran poremećaj trude svim snagama da je čine veselom i bezbrižnom, a pogotovo paze da se ne ozlijedi ili da joj se ne dogodi bilo što, što bi je natjeralo u plač.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene