Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavijeno tajnom

Scotland Yard provjerava nove informacije o pogibiji princeze Diane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija trenutno provjerava kredibilitet informacija vezanih uz pogibiju princeze Diane i Dodija al Fayeda.

Scotland Yard istražuje nove informacije vezane uz slučaj pogibije princeze Diane i njenog ljubavnika Dodija Al Fayeda 1997. godine, piše BBC. Policija navodno sada radi na provjeri istinitosti i kredibiliteta novo stečenih informacija, no naglašavaju kako se ne radi o ponovnoj istrazi prometne nesreće.

Pročitajte i ovo Policijski auto pokušao pobjeći Drama u Slavoniji: Policija htjela odvesti muškarca u zatvor, skočio je s prvog kata i preminuo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

U veljači 2006. godine policija je opovrgnula teoriju o ubojstvu Diane i Dodija koju je zagovarao njegov otac Mohamed al Fayed. Nisu postojali nikakvi dokazi koji bi poduprli takvu tezu, rekli su tada u londonskoj policiji. Dvije godine kasnije krivcem za njihove smrt proglašen je vozač automobila koji je nemarom skrivio tešku prometnu nesreću u pariškom tunelu.

>> 16 godina nakon smrti princeze Diane pojavili se novi dokazi?

Životi princeze od Walesa i njena ljubavnika ugasili su se 31. kolovoza 1997. godine u pariškom tunelu Pont de l'Alma kada je njihov vozač Henri Paul mercedesom udario u potporni stup. Do nesreće je došlo nakon što je par bježao pred paparazzima koji su ih u stopu pratili na motociklima. Jedini preživjeli bio je al Fayedov tjelohranitelj Trevor Rees Jones.

Istraga je na koncu pokazala kako je pogibiji para pridonijela kombinacija triju faktora - vozač je bio pod utjecajem alkohola, bježali su od paparazza te nisu bili vezani.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene