Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polijevali je i tukli

15 godina zatvora za izgladnjivanje kćeri do smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka čija je sedmogodišnja kći umrla od gladi u kući punoj hrane osuđena je na 15 godina zatvora.

Angela Gordon (35) i njezin bivši partner Junaid Abuhamza (31) osuđeni su pred kraljevskim sudom u Birminghamu za ubojstvo bez predumišljaja Khyre Ishaq. Abuhamza je zatvoren na neodređeno vrijeme i provest će u zatvoru najmanje 7 i pol godina, izvijestio je Press Association. Gordon i Abuhamza izjasnili su se krivima za okrutnost prema djeci, a ta se optužba odnosila na još petero djece o kojima 'vode brigu', a koja su također izgladnjivana i zlostavljana. Khyra je umrla u svibnju 2008. nakon što je u stanju krajnje iscrpljenosti prebačena u bolnicu iz svog doma u Handsworthu. Sudac je rekao da je njihov način kažnjavanja bio 'jeziv zbog oštrine i okrutnosti'.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!" Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

Među kaznama koje je Khyra podnosila bilo je stajanje ispred kuće na hladnoći dugo vremena. Polijevali su je hladnom vodom i tukli bambusovim štapom, a uskraćivali su joj i hranu. 'Od Khyre je ostao samo kostur zbog uskraćivanje hrane, koje je trajalo mjesecima... i zbog toga joj je tako oslabio imunitet da se nije mogla oduprijeti infekciji', rekao je sudac. 'Drugim riječima, ona je umrla od gladi u kući u kojoj je bilo obilje hrane', istaknuo je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene