Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Majka čija je sedmogodišnja kći umrla od gladi u kući punoj hrane osuđena je na 15 godina zatvora.


Angela Gordon (35) i njezin bivši partner Junaid Abuhamza (31) osuđeni su pred kraljevskim sudom u Birminghamu za ubojstvo bez predumišljaja Khyre Ishaq. Abuhamza je zatvoren na neodređeno vrijeme i provest će u zatvoru najmanje 7 i pol godina, izvijestio je Press Association. Gordon i Abuhamza izjasnili su se krivima za okrutnost prema djeci, a ta se optužba odnosila na još petero djece o kojima 'vode brigu', a koja su također izgladnjivana i zlostavljana. Khyra je umrla u svibnju 2008. nakon što je u stanju krajnje iscrpljenosti prebačena u bolnicu iz svog doma u Handsworthu. Sudac je rekao da je njihov način kažnjavanja bio 'jeziv zbog oštrine i okrutnosti'.

Vezani članci Britanska policija, ilustracija Strava u Londonu: U masovnoj tučnjavi nožem ubijeno dvoje tinejdžera, ljudi bezuspješno oživljavali dječaka Požar u Londonu VIDEO Izbio veliki požar na željezničkom nadvožnjaku u Londonu: ''Zatvorene su ceste. Savjetuje se izbjegavati to područje''

Među kaznama koje je Khyra podnosila bilo je stajanje ispred kuće na hladnoći dugo vremena. Polijevali su je hladnom vodom i tukli bambusovim štapom, a uskraćivali su joj i hranu. 'Od Khyre je ostao samo kostur zbog uskraćivanje hrane, koje je trajalo mjesecima... i zbog toga joj je tako oslabio imunitet da se nije mogla oduprijeti infekciji', rekao je sudac. 'Drugim riječima, ona je umrla od gladi u kući u kojoj je bilo obilje hrane', istaknuo je. (Hina)