Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabra Libijka

VIDEO: Optužila Gadafijeve vojnike za silovanje, odvezli je na silu i tukli novinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uplakana Libijka u subotu je uspjela ući u hotel u Tripoliju pun stranih novinara kako bi optužila pripadnike provladine Gadafijeve milicije za grupno silovanje i zlostavljanje.

'Pogledajte što su mi učinile Gadafijeve milicije', vikala je Eman al-Obaidi sa suzama u očima povukavši kaput kako bi pokazala krv na gornjem dijelu njenih nogu.

Nakon što su joj zaprijetili ljudi iz službe sigurnosti i osoblje hotela, koji su tukli i novinara koji ju je pokušao intervjuirati u hotelskom restoranu, ugurana je u automobil i odvezena.

Pročitajte i ovo Libijska milicija (Foto: AFP) Smrt strijeljanjem U Libiji 45 pripadnika milicije osuđeno na smrt zbog ubijanja prosvjednika za vladavine Moamera Gadafija Slika nije dostupna Pukovnikova osveta Gadafija svi napuštaju: U Benghaziju dvije tisuće mrtvih?

Obaidi je rekla da je uhićena na nadzornoj točci u Tripoliju jer je iz Bengazija, pobunjeničkog uporišta. Obaidi, koja je izgledala kao žena u tridesetim godinama života, rekla je da ju je silovalo 15 muškaraca i držalo zatočenu dva dana. Njeno lice je bilo u modricama. Njezinu priču nije bilo moguće neovisno potrvditi. Nije jasno je li pobjegla ili je puštena.

Libijska vlada kaže da se njen slučaj vodi kao kazneno djelo. 'Uvjeravam vas da je sigurna. Ponuđena joj je sva pravna pomoć. Do sada ništa što je rekla nije politički. To je kazneni slučaj. Istražuje se u skladu sa zakonom', rekao je Mussa Ibrahim, glasnogovornik libijske vlade.

>> Francuzi uništili sedam libijskih zrakoplova

U incidentu je nekoliko novinara pokušalo zaštititi Obaidi no jedan novinar koji je pokušao otići s mjesta događaja s kamerom kojom je snimao nastalu gužvu bačen je na tlo i udaren. Ekipa jedne zapadnjačke televizijske postaje je rekla da im je kamera razbijena. Obaidi je na kraju izgurana u vrt van hotela, a novinari koji su joj pokušali pomoći su odgurani od nje. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene