Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok su bile prizemljene

Francuzi uništili sedam libijskih zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski borbeni zrakoplovi uništtili su pet libijskih vojnih zrakoplova i dva helikoptera u posljednja 24 sata u vojnoj bati Misrata, priopćile su francuske vojne snage.

Glasnogovornik oružanih snaga Thierry Burkhard je rekao kako je svih sedam libijskih letjelica uništeno dok su bile prizemljene u bazi u blizini grada Misrate koji drže pobunjenici dok su se pripremale izvesti napade u tom području.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u



Ophodnja francuskih lovaca Rafale uz potporu jednog E2-C Hawkeye AWACS-a izvela je zračne udare tijekom noći, a oko 20 francuskih zrakoplova koje su potpomogli četiri tankera i jedan E3F AWACS napali su ciljeve tijekom dana, priopćile su oružane snage.

>> Obama: Misija u Libiji spasila već bezbroj života

Zračni udari su izvedeni u području Misrate i Zintana kao dio kampanje zapadne koalicije u okviru mandata UN-a da se zaustavi ofenziva snaga Moamera Gadafija na pobunjenike koji nastoje okončati njegovu 41-godišnju vladavinu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene