Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija nije proglašena

11 umrlih od svinjske gripe u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe umrle su u utorak i srijedu na infektivnoj klinici kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu od virusa gripe tipa H1N1, čime je ukupni broj smrtnih slučajeva od te bolesti u Bosni i Hercegovini povećan na jedanaest.

Iz kliničkog centra u Sarajevu potvrđeno je kako su usljed komplikacija prouzročenih virusom nove gripe umrle jedna djevojka te jedna žena srednje životne dobi. Obje pacjentice primljene su na infektivnu kliniku u teškom stanju i danima su bile na odjelu intenzivne skrbi. Prema podacima kojima raspolažu ministarstva zdravstva Federacije BiH i Republike Srpske, u BiH je do sada registrirano oko 900 slučajeva oboljenja od nove gripe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I BiH na popisu zemalja Potvrđen prvi slučaj svinjske gripe u BiH Slika nije dostupna Prvi rezultati potvrdni U Banja Luci prvi slučaj svinjske gripe u BiH?

>> Od svinjske gripe umrlo 4-godišnje dijete iz BiH

Federalni koordinacijski tim koji prati stanje gripe u srijedu je zaključio kako još nema uvjeta za proglašenje epidemije nove gripe s obzirom da je u nekom županijama zabilježen i pad broja oboljelih. S obzirom na potpuno decentralizirani sustav odlučivanja u ovom području, Republika Srpska također sama odlučuje hoće li proglasiti epidemiju. Cjepljenje protiv virusa nove gripe ni u jednom entitetu u BiH još nije počelo jer se prve isporuke cjepiva očekuju tek u siječnju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene