Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Vatreni' slavili u Izraelu, hat-trick da Silve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U susretu skupine E kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2008. godine reprezentacija Hrvatske je u Tel Avivu pobijedila Izrael 4:3.

Ipak, strepilo se do posljednje minute susreta jer je nekoliko minuta prije isteka regularnog vremena, Izrael smanjio vodstvo hrvatske na samo jedan gol razlike.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije" Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Eduardo da Silva postigao je svoj prvi hat trick za Hrvatsku prvu vrstu, a Darijo Srna bio je strijelac iz jedanesterca u 35. minuti za izjednačenje nakon vodstva Izraela od 1:0.

Hrvatska reprezentacija nastavila je nizati odlične rezultate u
kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine.

Pobjedom u Izraelu "Vatreni" su načinili još jedan korak bliže prema Austriji i Švicarskoj. 

Premda bez nekolicine važnih igrača (Rapaić, Klasnić,
Pletikosa, Tudor) Slaven Bilić je danima prije susreta najavljivao nastavak niza nepobjedivosti. Kao što je i hrvatski strateg najavio reprezentacija se u Tel Avivu postavila hrabro i od prve minute je krenula po tri boda. 

Pobjedničke ambicije nije zaustavio niti glupi pogodak koji smo primili već u osmoj minuti kada je Colautti
iskoristio nesporazum Šimunića i Runje. 

Nakon nesretnog pogotka, hrvatski igrači su pokazali pravi karakter i do konca prvog dijela golovima Darija Srne i Eduarda da Silve preokrenuli su rezultat. 

Kada je Eduardo početkom nastavka postigao svoj drugi i treći hrvatski pogodak činilo se kako je izraelska priča zaključena. 

Međutim, domaćin se vratio u igru pogotkom Benayouna u 68. minuti. Svega pet minuta kasnije napadač zagrebačkog Dinama svojim je trećim pogotkom još
jednom primirio domaćine, no opuštanjem u zadnjim minutama nepotrebno smo dozvolili Izraelcima da i drugi put smanje rezultat na pogodak zaostatak. 

Srećom, u posljednjim minutama hrvatska reprezentacija se
uspjela obraniti i zasluženo je stigla do gostujuće pobjede.

Hrvatska je tako produžila niz bez poraza u kvalifikacijama
za europska i svjetska prvenstva na 17 utakmica.

To je rekordni niz u povijesti hrvatske vrste. Velika serija počela je pobjedom protiv Bugarske (1:0) u listopadu 2003. godine u kvalifikacijama za EP 2004. godine. Potom su uslijedile dva susreta sa Slovenijom u dodatnim kvalifikacijama za EP 2004. godine, kvalifikacije za SP 2006. godine, te početak kvalifikacija za EP 2008. godine. 

Ovom pobjedom hrvatska reprezentacija je preuzela vodstvo na ljestvici sa 10 bodova iz četiri utakmice i znatni povečala šanse za nastup na EP-u.

Na drugom mjestu su Rusi sa 8 bodova, a zatim slijede Engleska, Makedonija i Izrael sa po sedam bodova.

Na začelju su Estonija i Andora i dalje bez bodova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene