Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Univerzijada: Grgić lako do polufinala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska rekorderka i svjetska juniorska prvakinja na 400 metara Danijela Grgić plasirala se u polufinale 24. ljetne Univerzijada u tajlandskom Bangkoku.

Grgić je pobijedila u svojoj kvalifikacijskoj skupini sa rezultatom od 53.51 sekundi, što je peti rezultat eliminacija. Ispod 53 sekunde išle su samo Ruskinja Ksenija Zadorina (52.41) i Ukrajinka Antonina Jefremova (52.90), koja jedina od prijavljenih ima bolji osobni rezultat u karijeri (50.56) od Grgić (50.78). 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Studentske igre VIDEO Univerzijada 2014: 4 tisuće mladih stiže u Zagreb i Rijeku Slika nije dostupna Sjećate se Zagija? Zag zag zagi... Vraća li se Univerzijada u Zagreb?

Polufinale 400 metara na rasporedu je u petak.

Andrea Ivančević zapela je već u kvalifikacijama na 100 prepone jer joj je rezultat od 13.84 sekundi donio 20. mjesto, pa je ostala bez polufinala. 

Istu sudbinu doživio je i kopljaš Martin Marić čiji je hitac od 65.15 metara bio dovoljan za 15. mjesto, a ne za finale.

U kategoriji do 72 kilograma taekwondašica Iskra Knežević poražena je u osmini finala od Abus Tube iz Turske sa 3:1.

Hrvatsku sveučilišnu reprezentaciju u Bangkoku predstavlja 30 sportaša koji će se natjecati u atletici (Vera Begić, Ljiljana Ćulibrk, Maja Golub, Danijela Grgić, Andrea Ivančević, Marijo Baković, Martin Marić, Ivan Pucelj i Anita Banović, gimnastici (Tina Erceg), golfu (Ana Krasnić, Andrija Antić i Lovro Pleić) judu (Dragan Crnov, Mateo Semiz i Tomislav Vučak), mačevanju (Bojan Jovanović), plivanju (Saša Imprić i Dinko Matić), skokovima u vodu (Petra Balog i Šime Perić),
streljaštvu (Sanja Kovacs i Kristina Vrbek), tenisu (Ivana Abramović, Marija Abramović i Ivan Cerović) i taekwondou (Iskra Knežević, Josipa Kusanović, Azra Zukanović i Matija Šantić).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene