Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao mogući kandidati za domaćinstvo Univerzijade 2016. godine stoje Zagreb i Rijeka. A čega se sjećaju Zagrepčani od prošle Univerzijade.


Zagreb i Rijeka kandidiraju se za Europsku Univerzijadu 2016. Univerzijada 1987. bila je najveći sportski događaj u cijeloj tadašnjoj državi,a pokrenula je izgradnju sportske i kulturne infrastrukture Zagreba.

Vezani članci Građani Slavonskog Broda prosvjeduju za čisti zrak 2018. - 3 Iako je karantena poboljšala situaciju, jedan je hrvatski grad treći najgori u Europi po kvaliteti zraka Tomislav Tomašević - 3 Hrvatska je izabrala! Pogledajte tko će voditi vaš grad sljedeće četiri godine

Tako troškovi ne bi trebali biti problem jer sportske objekte više ne moramo graditi, a sudionici će sami pokrivati troškove boravka s 40 eura po danu, i bit će smješteni u studentskim domovima.

>> Sindikati štrajkom planiraju paralizirati Olimpijadu u Londonu

Iako će službena odluka o domaćinu europske Univerzijade biti poznata 2013. godine, u Hrvatskom sveučilišnom sportskom savezu kažu da su već pismeno dobili pozitivnu odluku i da će Univerzijada za 4 godine opet biti naša. A i ona prije 25 godina, u sjećanjima je još živa.

Mnogi Zagrepčani sjećaju se Univerzijade po tome što je u to vrijeme izgrađeno mnogo objekata kojima se Zagreb i danas diči, među kojima je i Cibonin toranj. Uređen je Jarun, ali i sagrađen Manduševac.

Tih se vremena svi sjećaju s nostalgijom, ali se isto tako nadaju da se 2016. godine povijest ponoviti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.