Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjećate se Zagija?

Zag zag zagi... Vraća li se Univerzijada u Zagreb?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao mogući kandidati za domaćinstvo Univerzijade 2016. godine stoje Zagreb i Rijeka. A čega se sjećaju Zagrepčani od prošle Univerzijade.

Zagreb i Rijeka kandidiraju se za Europsku Univerzijadu 2016. Univerzijada 1987. bila je najveći sportski događaj u cijeloj tadašnjoj državi,a pokrenula je izgradnju sportske i kulturne infrastrukture Zagreba.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Tako troškovi ne bi trebali biti problem jer sportske objekte više ne moramo graditi, a sudionici će sami pokrivati troškove boravka s 40 eura po danu, i bit će smješteni u studentskim domovima.

>> Sindikati štrajkom planiraju paralizirati Olimpijadu u Londonu

Iako će službena odluka o domaćinu europske Univerzijade biti poznata 2013. godine, u Hrvatskom sveučilišnom sportskom savezu kažu da su već pismeno dobili pozitivnu odluku i da će Univerzijada za 4 godine opet biti naša. A i ona prije 25 godina, u sjećanjima je još živa.

Mnogi Zagrepčani sjećaju se Univerzijade po tome što je u to vrijeme izgrađeno mnogo objekata kojima se Zagreb i danas diči, među kojima je i Cibonin toranj. Uređen je Jarun, ali i sagrađen Manduševac.

Tih se vremena svi sjećaju s nostalgijom, ali se isto tako nadaju da se 2016. godine povijest ponoviti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene