Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanska policija u utorak je uhitila predsjednika Nogometnog kluba Vojvodina Ratka Butorovića zvanog "Bata Kankan", direktora Sportskog centra NK Vojvodina Milana Čabrića i trojicu sudaca zbog namještanja rezultata nogometnih utakmica.


Kako je u srijedu priopćila policija, Butorović i Čabrić su plaćanjem mita nogometnim sucima namještali rezultate na utakmicama i tako osigurali Vojvodini mjesto u vrhu tablice.

Vezani članci Navijači na utakmici Šibenika i Hajduka Incident na stadionu Šubićevac: U sukobu s navijačima ozlijeđena dvojica policajaca, uhićeno devet navijača Nogometna utakmica HDZ-a - 1 Plenković tehnicira pred Ćirom, a Marić i Aladrović zaigrali nogomet protiv zvijezda

Prema neslužbenim saznanjima novosadskog "Građanskog lista" Butorović se sumnjiči za namještanje utakmice Mladost - Vojvodina igrane 12. prosinca, kada je Vojvodina 13 minuta prije kraja dala gol i tako 15. utakmicu zaredom ostala neporažena.

GL prenosi i ocjene da Butorović nije uhićen zbog namještanja utakmica, već cijeli slučaj vezuju za gospodarski kriminal ili šverc cigareta.

Jedan od odvjetnika Ratka Butorovića Dragan Gojković izjavio je za GL da je njegov klijent "sve energično negirao", i da je riječ o "klasičnoj namještaljci".

"Butorović je to doveo u vezu sa situacijom u srbijanskom nogometu gdje Vojvodina dominira, ocjenjujući da je to opstrukcija njega osobno, kao i Nogometnog kluba Vojvodina koji je u zamahu", izjavio je odvjetnik Gojković.

Uhićenje čelnih ljudi NK Vojvodina dogodilo se dva mjeseca poslije početka kontrole financijskog poslovanja najvećih nogometnih klubova u Srbiji.