Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska nogometna federacija (UEFA) će na Kongresu, koji će se od 29. do 31. siječnja održati u Zagrebu, raspravljati o mogućem širenju sudionika završnice europskih prvenstava.


O širenju EP-a raspravljat će predstavnici 53 članice UEFA-e, a prije rasprave biti će im predočena studija koju je izradila jedna konzultantska tvrtka. 

Vezani članci Testiranje na koronavirus Novo žarište: Više od 650 radnika u njemačkoj tvornici zaraženo koronavirusom, grad čeka karantena Vili Beroš o koronavirusu Čekaju se rezultati testiranja za više osoba, ministar Beroš potvrdio da je zaraženi mladić stabilno, ali...: "Čujem da njegova djevojka također ima znakove"

Izvještaj će sadržavati moguće efekte koji bi nastali povećanjem broja sudionica, a biti će predstavljeni razni
modeli širenja, ali s maksimalno 24 reprezentacije.

"Prije donošenja konačne odluke moramo uzeti u obzir brojne detalje koji su iznimno važni. Moramo vrlo pažljivo pristupiti ovom pitanju. Između ostalog moramo vidjeti kako bi se širenje broja sudionika odrazilo na kvalifikacije. Može nam se dogoditi da dobijemo atraktivniji i isplativiji završni turnir, ali postoji opasnost da kvalifikacije postanu posve nezanimljive," istaknuo je glasnogovornik UEFA-e, William Gaillard dodajući kako će odluku o broju reprezentacija donijeti Izvršni odbor UEFA-e na nekoj od idućih sjednica.

UEFA je već nekoliko puta naglasila kako neće biti povećanja broja sudionika prije EP-a 2016. godine.