Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trener Palerma nazvao Mutua 'ciganom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medijska prepucavanja i vrijeđanja nakon utakmice talijanskog nogometnog prvenstva između Palerma i Fiorentine u kojoj su gosti postigli kontroverzni pogodak nastavljaju se.

U uvredama je najdalje je otišao predsjednik Palerma Maurizio
Zamparini koji je strijelac pogotka za Fiorentinu Rumunja, Adriana Mutua nazvao "prepredenim ciganom", što je u Rumunjskoj izazvalo niz prosvjeda i oštrih reakcija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozivao na fizioterapiju Nogometni trener godinama silovao tinejdžere: Dovodio ih u stan i napastovao na stolu za masažu Ilustracija Olakšana putovanja Rumunjska i Bugarska s postigle dogovor s EU-om: "Ulazimo u schengenski prostor!"

- Mutu je reagirao nesportski jer je to u njegovim genima. Rumunjima je u krvi prepredenost i snalažljivost, kazao je Zamparini koji je poludio kada je Mutu postigao pogodak u trenucima dok je jedan igrač Palerma ležao na travnjaku. 

Napadač "Viola" je došao do lopte kada se igrač Palerma Roberto Guana srušio na travnjak zbog grčeva nakon čega
je Mutu neometan iskoristio priliku i zatresao mrežu Palerema.

Predsjednik Rumunjskog nogometnog saveza zatražio je reakciju svojih talijanskih kolega i kažnjavanje predsjednika Palerma.

- Tražit ćemo ispriku za izrečenu uvredu. Zamparini je ipak pretjerao, kazao je prvi čovjek rumunjskog nogometa Ionut Lupescu. Reagirale su rumunjske udruge za ljudska prava i borbu protiv rasizma zatraživši intervenciju FIFA-e i UEFA-e.

- Izjava predsjednika Palerma je rasistička, nesportska i nekulturna, zajednički je stav rumunjskih udruga.

Vodstvo Talijanskog nogometnog saveza najavilo je istragu o
Zamparinijevim izjavama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene