Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Štrajk ugrozio SP u nogometu 2010.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk građevinskih radnika na svih devet stadiona na kojima će se održati Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi ugrozio je rokove izgradnje.

Radovi na stadionima u Cape Townu, Durbanu, Johannesburgu, Nelson Mandela Bay/Port Elizabethu, Polokwaneu, Tshwane/Pretorji, Rustenburgu, Nelspruitu i Mangaung/ Bloemfonteinu presta će u idućih 48 sati koliko će trajati štrajk upozorenja nacionalnog sindikata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što navijače i igrače čeka na SP-u u Africi? Slika nije dostupna Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

Sindikat je pokrenuo štrajk na svim stadionima u znak solidarnosti sa 1.000 radnika na gradilištu u Durbanu koji već tjednima prosvjeduju zbog visine plaće i uvjeta rada. Radnici u Durbanu mjesečno zarađuju oko 220 dolara.

Ukoliko se prosvjedi nastave mogao bi doći u pitanje rok izgradnje za pet stadiona s kojima Južnoafrikanci već ionako kasne. 

Najgora je situacija u Cape Townu gdje se gradi Greenpoint stadion sa 68.000 mjesta. Gradnja na tom stadionu već je dva puta prekidana štrajkovima u kolovozu i rujnu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene