Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Španjolska liga: Afrički igrači kao radnici EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afrički igrači koji igraju u Primera Ligi od sada će biti tretirani kao radnici iz EU-a nakon promjene pravila koju je odobrio španjolski nogometni savez (REEF).

RFEF je dao zeleno svjetlo za promjene nakon savjetovanja s FIFA-om i UEFA-om, a nakon zahtjeva klubova Real Madrida i Getafea da se afrički igrači tretiraju kao radnici EU-a u skladu sa sporazumom potpisanim 2000.

Pročitajte i ovo Belišće zbog pirotehnike Trenutak do katastrofe: Dječak na utakmici za dlaku izbjegao teške ozljede, raketa ispaljena iz publike pogodila ga u glavu! Slika nije dostupna Grčka grca u dugovima 'Villa Erotica': Bordeli sponzoriraju nogometne klubove

Sporazum Cotonu, kojeg su u Beninu potpisali EU i 77 članica Saveza afričkih, karipskih i pacifičkih država 2000. godine i ratificirao španjolski parlament u travnju prošle godine, dopušta da se radnici iz tih država tretiraju kao EU građani.

Trenutačno su klubovi Primera Lige ograničeni na tri igrača koja nisu iz EU-a, ali će im se ovom odlukom osloboditi mjesta koja su do sada zauzimali Afrikaci.

Ovaj će potez također dovesti i do češćih potpisivanja ugovora s igračima s Kariba i Pacifika.

"Od sada će igrači iz tih zemalja koji igraju u Španjolskoj biti
smatrani kao da dolaze iz EU-a kao i oni koji će potpisati ugovore u budućnosti", kazao je glasnogovornik RFEF-a Jorge Carretero za sportski dnevnik "Marca".

Igrači na koje se odnosi ova odluka su igrač Real Madrida Mahmadou Diarra koji je iz Malija, zatim napadač Barcelone Samuel Eto'o iz Kameruna i Getafeov igrač Ikechukwu Uche iz Nigerije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene