Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izbornik Portugala, Brazilac Luiz Felipe Scolari ponovno je izjavio da nakon Eura 2008. mjesto portugalskog izbornika namjerava prepustiti nekom drugom te da bi se volio vratiti na čelo reprezentacije Brazila, koju trenutno vodi Carlos Dunga.


"Nakon 5 i pol godina, vrijeme je za promjenu. Mislim da svaki trener, svejedno da li kluba ili nacionalne momčadi, ne bi trebao ostati na istom mjestu više od 3 ili 4 godine", rekao je Scolari. 

Vezani članci Slika nije dostupna Odlazi Scolari Slika nije dostupna Parreira podnio ostavku na mjesto brazilskig izbornika

58-godišnji Brazilac koji je Portugal odveo na Euro 2004. i SP u Njemačkoj 2006., Brazilce je 2002. doveo do petog naslova Svjetskih prvaka. Ipak, na izborničkoj klupi Brazila ostao je vrlo kratko i ubrzo nakon osvajanja naslova je , zbog raznih pritisaka dao ostavku. No, sada bi, čini se, volio pokušati ponovno. 

"Mislim da je moguće voditi nacionalnu momčad Brazila iako se živi u Europi. Čak 75 posto igrača su trenutno u Europi, a tamo se igraju i prijateljske utakmice. Samo treba imati 'radni plan' i jednom na mjesec otići u Brazil na neke utakmice kako bi se pogledali novi igrači", smatra Scolari i kao primjer navodi Nizozemca Guusa Hiddinka. 

"Hiddink trenira Rusiju, a živi u Nizozemskoj", dodao je.