Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saga o Romariovu 1000. pogotku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legendarni brazilski nogometaš, 41-godišnji Romario, propustio je još jednu priliku postići 1000. pogodak u karijeri.

Napadač kluba Vasco da Gama nije se uspio upisati među strijelce u dvoboju polufinala brazilskog Kupa protiv Botafoga. Utakmica je završila rezultatom 4:4, a Botafogo je boljim izvođenjem kaznenih udaraca izborio plasman u finale. Bio je to drugi susret za redom u kojem je Romario bio neučinkovit.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posrnuli glumac Sheen uzvraća udarac: Tuži Warner Bros i želi 100 milijuna dolara! Slika nije dostupna Romario se vraća u Vasco?

Kako je prvenstvo države Rio završilo, a Vasco je ispao iz Kupa, Romario će novu priliku za ulazak u klub "tisuću" imati tek 12. svibnja kada kreće brazilsko nacionalno prvenstvo. "Nisam razočaran. Nije kraj svijeta što moram još neko vrijeme čekati," kazao je brazilski napadač.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Brazilski nogometni savez nisu službeno potvrdili brojku od 999 pogodaka bivšeg napadača Selecaa. Mnogi Brazilci, uključujući i nogometnog velikana Pelea, smatraju kako Romario nije ni blizu toj brojci. 

Pele je za sad jedini igrač koji je u karijeri prešao granicu od 1000 pogodaka, postigavši 1281 gol u 1363 utakmice. Zanimljivo, Pele je svoj 1000. pogodak postigao s 29 godina, a Romario ima 41.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene