Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši svjetski rekorder u ronjenju na dah u kategoriji no limits Francuz Loic Leferme (36) poginuo je za vrijeme treninga u Villefranche-sur-Meru, kraj Nice u Sredozemnom moru.


Leferme je stradao na dubini od 170 metara, a prema prvim vijestima umro je zbog zatajenja srca. Francuz se pripremao za rušenje svjetskog rekorda kojeg trenutačno drži Austrijanac Herbert Nitsch (183 m).

Vezani članci Slika nije dostupna ŠOK NA VELIKOM NATJECANJU: Zaronio na dah na dubinu od 72 metra, umro kad je isplivao Slika nije dostupna Zanki oborio rekord: Pod vodom bez zraka čak 9 minuta i 12 sekundi!

"Bila je to njegova prva nesreća u karijeri, nažalost i posljednja. Leferm je bio iznimno pažljiv i oprezan. Nikada nije ludovao," kazao je Cedric Palerm koji se nalazio na čamcu za spašavanje. Ronioci su Lefermeovo tijelo izvukli na površinu i hitno ga prevezli u bolnicu gdje su ga 45 minuta pokušavali oživjeti, no bezuspješno.

Leferme je prije tri godine postavio svjetski rekord zaronivši na 171 metar, godinu dana kasnije njegov rekord je popravio Austrijanac Nitsch.