Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roma: Totti bolji od C. Ronalda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što ih je ždrijed 'spojio' s Manchester Unitedom u četvrtfinalu Lige prvaka, Romini čelnici i igrači 'okomili' su se na mladog Portugalca Cristiana Ronalda, kojeg ovih dana očekuje i novi, 'deblji' ugovor u Manchesteru.

Izvršna direktorica Rome, Rosella Sensi, čiji je otac Franco i vlasnik kluba, tvrdi da je 30-godišnji kapetan Francesco Totti, koji je ove sezone u nacionalnom prvenstvu dao 16 golova, bolji od zvijezde Manchestera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Roma u Manchesteru traži osvetu Slika nije dostupna Liga prvaka: Manchester UTD - Roma 7:1

S njom se slaže i veznjak David Pizarro.

"Ronaldo je izvrstan igrač, no još mora puno pretrčati da postigne ono što ima Totti", rekao je Čileanac.

Trener Luciano Spalletti pak tvrdi da je brazilski veznjak Alessandro Mancini bolji od Ronalda.

"Dvoboj između njih dvojice će biti fascinantan. Obojica imaju brzinu, tehniku i inventivni su. Ronaldo je pokazao što zna na prije Larsonova gola na utakmici s Lilleom. Ali Mancini ga je zasjenio pogotkom koji je dao u Lyonu, pa bi se moglo reći da je trenutno 'iznad' Ronalda", rekao je Spalletti.

Čak je i sam Francesco Totti, kada su ga upitali koga u Manchesteru smatra prijetnjom, u potpunosti izostavio Portugalca i izjavio: "United ima jako puno dobrih igrača, ali onaj koji se meni najviše sviđa je Rooney".

No, ne misle svi tako. Legenda engleskog nogometa Sir Bobby Charlton tvrdi da u igri mladog Portugalca ima nešto što još do sada nije vidio. A kada to kaže igrač koji je svoje najbolje godine proveo 'bok uz bok' s igračima poput Georga Besta i Denisa Lawa, tada to nije beznačajno.

"Ronaldo je bio naprosto fantastičan. Samo velik igrač može uhvatiti bika za rogove i 'podići' ljude na noge, a njemu to u posljednje vrijeme ide od ruke. Radi stvari koje nikada nisam video i vrlo je čvrst. Ako ga 'nagazite', ne dira ga previše, on će nastaviti po svojem. Njegov gol u Fulhamu je nešto fenomenalno i mislim da je još i veći igrač nego što ljudi ovdje misle da je", rekao je Charlton. 

S Charltonom se slaže i David Beckham. 

"Ono što je postigao je nevjerojatno, posebno nakon onoga kako je startala sezona, svađa s Rooneyem i ostalo. Prvi puta sam ga vidio kad je Engleska igrala s Portugalom i već tada sam znao da United ima nekog posebnog. Kada su mu dali dres s brojem 7, pomislio sam da će biti jedan od najboljih igrača na svijetu i već sada je vrlo blizu tome", rekao je Beckham. 

A čini se da su njegove vrijednosti svjesni i u Manchesteru jer se ovaj tjedan očekuje potpisivanje novog ugovora, koji bi mladom Portugalcu zajamčio 'plaću' od 120.000 funti tjedno, a vrijedio bi do 2012. godine. S 5-godišnjim ugovorom vrijednim 30 milijuna funti (oko 44 milijuna eura), Ronaldo bi postao najplaćeniji igrač na Old Traffordu. 

No United će navodno, uskoro popraviti i 'plaće' Wayneu Rooneyu i Riu Ferdinandu, tj. izjednačiti ih s Portugalcem.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene