Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović oborila je na 35. međunarodnom mitingu Mladosti na zagrebačkom plivalištu uz Savu europski rekord na 50 leđno za male, 25-metarske bazene.


Jovanović je u Zagrebu isplivala dionicu za 26.91 sekundi i za samo jednu stotinku oborila svega nekoliko sati star europski rekord njemačke plivačice Janine Pietsch. Ona je ranije danas u Essenu plivala 26.92 sekundi i za dvije stotinke bila brža od prijašnjeg rekorda Nijemice Antje Buschschulte.

Vezani članci Slika nije dostupna Plivanje: Državni rekord Sanje Jovanović na 50 slobodno Slika nije dostupna Jovanović samo 15 stotinki nedostajalo do rekorda

"Jako sam sretna zbog ovog rekorda, konačno se isplatio veliki trud i rad. Ovo će biti i veliki poticaj za nastavak karijere", kazala je Jovanović.

Europski rekord na 50 leđno dosad je najveći uspjeh Dubrovkinje u 25-metarskim bazenima, a izvanrednu formu potvrdila je danas pobjedom i hrvatskim rekordom na 200 leđno, gdje je plivala 2:09.66 minuta. Prijašnji rekord također je držala Sanja još iz Trsta 2005., a poboljšala ga je za 11 stotinki.

Uz Jovanović, danas je u Zagrebu bio uspješan i najbolji hrvatski plivač Duje Draganja koji je pobijedio na 100 slobodno (48.01 - rekord mitinga) i na 50 leptir (23.76).