Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plivanje: Jovanović oborila europski rekord na 50 leđno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska plivačica Sanja Jovanović oborila je na 35. međunarodnom mitingu Mladosti na zagrebačkom plivalištu uz Savu europski rekord na 50 leđno za male, 25-metarske bazene.

Jovanović je u Zagrebu isplivala dionicu za 26.91 sekundi i za samo jednu stotinku oborila svega nekoliko sati star europski rekord njemačke plivačice Janine Pietsch. Ona je ranije danas u Essenu plivala 26.92 sekundi i za dvije stotinke bila brža od prijašnjeg rekorda Nijemice Antje Buschschulte.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Loš dan hrvatskog plivanja: Sanja Jovanović ostala bez polufinala Slika nije dostupna Plivanje: Državni rekord Sanje Jovanović na 50 slobodno

"Jako sam sretna zbog ovog rekorda, konačno se isplatio veliki trud i rad. Ovo će biti i veliki poticaj za nastavak karijere", kazala je Jovanović.

Europski rekord na 50 leđno dosad je najveći uspjeh Dubrovkinje u 25-metarskim bazenima, a izvanrednu formu potvrdila je danas pobjedom i hrvatskim rekordom na 200 leđno, gdje je plivala 2:09.66 minuta. Prijašnji rekord također je držala Sanja još iz Trsta 2005., a poboljšala ga je za 11 stotinki.

Uz Jovanović, danas je u Zagrebu bio uspješan i najbolji hrvatski plivač Duje Draganja koji je pobijedio na 100 slobodno (48.01 - rekord mitinga) i na 50 leptir (23.76).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene