Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michael Platini ponovo je kritizirao engleski nogomet, ovoga puta zbog dvojbi oko novog izbornika.


Platini u posljednje vrijeme često kritizira Engleze zbog "izgubljenog identiteta, prevelikog utjecaja novca u engleskom nogometu, prevelikog broja stranih vlasnika i nogometaša, a odbio je i pružiti im podršku u kandidaturi za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine. Ovoga puta Englezi su na njegovom udaru zbog izbora nasljednika Stevea McClarena.

Vezani članci Noel Gallagher (Foto: Getty) Noel Gallagher razbjesnio engleske navijače, oni ga izviždali: "Nogomet se ne vraća kući. Vi to znate, i ja to znam!" Slika nije dostupna Krvava kiša padala u Rusiji, Englezi tvrde da je kriva njihova pobjeda u crvenim dresovima

- Engleski nogomet je izgubio dušu. Glavni problem je u tome što ste dopustili prevelikom broju stranaca da uđu u vaš nogomet. Engleska reprezentacija je vrlo jaka i ima sjajne nogometaše i zbog toga je mora voditi domaći stručnjak, poručio je Platini.

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za EP 2008. godine i otkaza McLarenu, čelnici FA najavili su kako nacionalnost neće igrati nikakvu ulogu prilikom izbora novog izbornika.

- Engleska u Ligi prvaka ima četiri kluba, no ukupno je prijavljeno samo 45 engleskih igrača. U isto vrijeme Francuzi imaju dva predstavnika i čak 94 prijavljena igrača, dok Brazilaca ima još više, 95. Volim engleski nogomet i strast navijača, ali ne volim što se previše oslanjate na strance, kazao je Platini, te dodao: Engleski nogomet gubi svoj identitet. Pogledajte primjerice Arsenal, taj klub nema ni engleskog trenera niti igrače, a uskoro neće imati niti
engleske vlasnike.