Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Platini: Buffon zaslužuje 'Zlatnu loptu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legenda francuskog nogometa i jedan od kandidata za novog predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA), Michel Platini smatra kako bi nagradu za najboljeg igrača Europe ove godine trebao dobiti vratar talijanske reprezentacije i torinskog Juventusa, Gianluigi Buffon.

"Italija je osvojila svjetski naslov i osvajač Zlatne lopte mora biti netko iz te momčadi, a Buffon apsolutno zaslužuje Zlatnu loptu," smatra Platini, koji je u srijedu prisustvovao proslavi 109. rođendana Juventusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Buffon najmanje dva mjeseca out Slika nije dostupna Platini upozorava Engleze: Vaši klubovi gube identitet

Buffon je jedan od sedmorice talijanskih igrača koji su uvršteni na listu 50 kandidata za osvajanje Zlatne lopte. Osim njega u izboru "France Footballa" boje "Azzurra" brane i Fabio Cannavaro, Gennaro Gattuso, Fabio Grosso, Andrea Pirlo, Luca Toni i Gianluca Zambrotta.

"Buffon je bio jedan od najboljih igrača svjetskog prvenstva, a dokazao se i na vratima torinskog kluba. Vjerujem kako je on najbolji izbor," poručio je Platini, koji je od 1982. do 1987. godine nosio dres torinskog kluba.

Zlatna lopta biti će uručena na svečanosti France Footballa 28. studenoga ove godine. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene