Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pele izdao medalje sa svojim golovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Edison Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele izdao je zajedno s Brazilskom kovnicom 1.283 zlatnih, srebrnih i brončanih medalja na kojima su otisnuti svi njegovi golovi koje je postigao tijekom karijere.

Zlatne medalje će se prodavati po cijeni od 1.639 američkih dolara, srebrne za 819 dolara, a brončane za 382 dolara. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UZNEMIRIO GRAĐANE Policija prijavila muškarca: Ušao u garderobu, skinuo se gol i tako šetao po trgovini Gol na balkonu (Foto: Guliver/Thinkstock) DUGA RUKA ZAKONA Sunčala se gola na vlastitom balkonu, pa joj prijeti kazna: Vrijeđala je moralne osjećaje susjeda

Pele očekuje kako će se njihovom prodajom prikupiti tri milijuna dolara koji će biti donirani projektu "Gols Pela Vida" koji je Pele pokrenuo kako bi se prikupila novčana sredstva za dječju bolnicu Pequeno Principe u brazilskom gradu Curitiba.

Na svakoj medalji je otisnut datum, broj pogotka i utakmice, klub u kojem ga je Pele postigao, te ime protivnika. 

Primjerice, 417 pogodak Pele je postigao u svom 372 nastupu, trećeg rujna 1961. godine igrajući za Santos protiv Sao Paula.

"Pele je svojim golovima oduševljavao svijet i ovo je sjajna ideja da se prisjetimo njegovih majstorija, a ova će akcija i pomoći djeci," kazao je koordinator ovog projekta Jose Alvaro Carneiro.

Medalje se mogu vidjeti i kupiti na internetskoj stranici
www.golspelavida.org.br.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene