Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Paraolimpijka Mirjana Ružnjak prva na maratonu u Padovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paraolimpijka Mirjana Ružnjak osvojila je prvo mjesto na velikom međunarodnom maratonu 'St Antonio', koji je uz sudjelovanje više od pet tisuća trkača iz cijeloga svijeta održan u nedjelju u Padovi.

Pulska paraolimpijka je u konkurenciji dvjestotinjak maratonaca s invaliditetom u kategoriji 'hand bike' uvjerljivo pobijedila i postavila novi osobni rekord na stazi od 42,196 kilometara, koju je prešla za jedan sat 35 minuta i jednu sekundu. 

Pročitajte i ovo Za njih se otimaju poslodavci - 2 ČESTITAMO! Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na međunarodnom natjecanju u robotici, osvojili dva milijuna dolara Slika nije dostupna U sjećanje na preminulog brata Pogledajte PODVIG ovog 27-godišnjaka s Downovim sindromom!

Koliko je to dobro vrijeme dokazuje i podatak da je ciljnu ravninu prešla 21 minutu prije drugoplasirane Talijanke Valerie Corazzin i čak 30 minuta prije trećeplasirane Marine Perlato iz Italije.

U muškoj konkurenciji 'hand bikera' pobijedio je Španjolac Arzo Diago Vicente s vremenom od jednoga sata, šest minuta i 37 sekundi, dok se naš Gracijano Turčinović plasirao na 40. mjesto zaostavši za pobjednikom 17,27 minuta, a njegov sugrađanin iz Pule Mladen Pucarić na 87. mjesto sa zaostatkom većim od sat vremena.

U maratonskoj utrci, koju je na ulicama Padove pratilo više od 20.000 gledatelja, pobijedio je Finac Francis Kirwa s vremenom od dva sata i 11 minuta ispred Talijana Alberica di Cecco (2:13:09), dok je kod žena pobijedila Talijanka Marcella Mancini (2:35:24).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene