Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odlazak prve hrvatske ženske alpinističke ekspedicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva skupina od sedam članica s tehničkim voditeljem ekspedicije sutra odlazi put Nepala i Tibeta kako bi u iduća dva tjedna pripremila sve što je potrebno za dolazak preostalog dijela ekspedicije.

Podsjećamo, ekipa se sastoji od 19 hrvatskih alpinistica koje će krenuti u dosad najznačajniji hrvatski ženski alpinistički poduhvat - pokušaj uspona na šesti po visini vrh na svijetu, 8201 metar visok Cho Oyu.

Pročitajte i ovo Samija Ropar iz Hrvatske liječničke komore Za Dnevnik Nove TV Doktori masovno napuštaju Hrvatsku, liječnica iznijela frapantan podatak: "To je kao da odu svi iz bolnice Bjelovar" Slika nije dostupna Premijer kaže da ga nije odgovarao Pozadina odlaska Zdravka Marića: O tome razmišlja već dvije godine, prelomio je zbog slučaja iz 2019.?

Ekspedicija "Cho Oyu" trajat će 47 dana, od čega će 26 dana u drugoj polovici rujna i prvoj polovici listopada alpinistice provesti na visini većoj od 5700 metara u pokušaju da preko tri visinska logora dosegnu vrh na 8201 metara visine poznat i pod imenom Tirkizna božica.

Na ekspediciji sudjeluju Ana Marija Bojko (voditeljica uspona), Jana Mijailović, Iris i Darija Bostjančić, Pavla Kovač, Tihana Boban, Marija Maćešić, Ena Vrbek, Dubravka Županić, Iris Prebeg, Renata Randić, Jelena Dabić, Karolina Vranješ, Jasminka Vincenski, Milena Šijan, Irena Gayatri Horvat, Josipa Levar, Anita Carević i Vedrana Simičević.

Zajedno s djevojkama na put kreću i Darko Berljak,vođa petnaestak ekspedicija u Himalaji, te dr. Dubravko Marković, predstojnik Klinike za neurologiju KBC-a Pula kao liječnik ekspedicije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene