Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodstvo NBA lige kaznilo je sedam igrača koji su sudjelovali u masovnoj tučnjavi na utakmici između New York Knicksa i Denver Nuggetsa.


Najveću kaznu dobio je prvi strijelac lige Carmelo Anthony (Denver), koji je suspendiran na 15 utakmica zbog udaranja Mardya Collinsa šakom u glavu. Nate Robinson (New York) i J.R. Smith će pauzirati po deset utakmica, Mardy Collins (New York) je dobio šest utakmica kazne, Jared Jeffries (New Yokr) četiri, a Jerome James (New York) i Nene (Denver) po jednu utakmicu. 

Vezani članci Anamaria Goltes Slovenka ubojitih trbušnjaka, prelijepa lica i zarazna osmijeha osvojila jednog od najboljih košarkaša na svijetu Dalibor Vratan iz I. postaje prometne policije Zagreb Javnost je zgrožena brojem prometnih nesreća u vrijeme blagdana, policija ima ozbiljno upozorenje za vozače

Kažnjeni su i klubovi i to po 500.000 dolara.

"Događaji iz Madison Square Gardena bacili su crnu sliku na cijelu ligu. NBA igrači bi svojim ponašanjem trebali biti primjer mladima kako na terenu tako i izvan njega," poručio je prvi čovjek NBA lige, David Stern.

Tučnjava u Madisonu nalikovala je na onu najveću, iz Detroita prije dvije godine, ali ovaj puta udarci nisu padali i na tribinama. Sve je započelo teškim prekršajem igrača Knicska Mardya Collinsa minutu i 15 sekundi prije kraja utakmice nad JR Smithom, a u općoj tučnjavi prvi strijelac lige Carmelo Anthony iz Denvera je šakom udario Collinsa. 


Svih 10 košarkaša na terenu je isključeno Anthony, Smith, Marcus Camby, Andre Miller i Eduardo Najera kod Denvera, te igrači Knicksa Collins, Nate Robinson, David Lee, Jared Jeffries i Channing Frye. 


Lista najvećih kazni u NBA ligi:

73 utakmice neigranja - Ron Artest (Indiana) - zbog tučnjave s
navijačima u Detroitu

68 utakmica - Latrell Sprewell (Warriors) - zbog tučnjave s trenerom 1997. godine

30 utakmica - Stephen Jackson (Pacers) - zbog tučnjave s navijačima u Detroitu 2004. godine

26 utakmica - Kermit Washington (Lakers) - zbog udaranja Rudya Tomjanovich 1977. godine

25 utakmica - Jermaine O'Neal (Pacers) - zbog tučnjave s navijačima u Detroitu 2004. godine

15 utakmica - Carmelo Anthony (Nuggets) - zbog udaranja Mardy Collins (New York)

11 utakmica - Dennis Rodman (Bulls) - zbog udaranja fotoreportera 1997. godine

10 utakmica - Nate Robinson (Knicks) - zbog tučnjave na utakmici s Denverom 2006. godine...