Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodstvo NBA lige kaznilo je sedam igrača koji su sudjelovali u masovnoj tučnjavi na utakmici između New York Knicksa i Denver Nuggetsa.


Najveću kaznu dobio je prvi strijelac lige Carmelo Anthony (Denver), koji je suspendiran na 15 utakmica zbog udaranja Mardya Collinsa šakom u glavu. Nate Robinson (New York) i J.R. Smith će pauzirati po deset utakmica, Mardy Collins (New York) je dobio šest utakmica kazne, Jared Jeffries (New Yokr) četiri, a Jerome James (New York) i Nene (Denver) po jednu utakmicu. 

Kažnjeni su i klubovi i to po 500.000 dolara.

Vezani članci Zabranjeno korištenje mobitela u vožnji (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) MUP drastično povećava broj radara i posebnih kamera: Čim vas snime, slijedi kazna Primjer lažne kazne za parkiranje (Foto: Zagrebački holding) U Zagrebu se pojavile lažne kazne za parkiranje, Holding objavio upute građanima

"Događaji iz Madison Square Gardena bacili su crnu sliku na cijelu ligu. NBA igrači bi svojim ponašanjem trebali biti primjer mladima kako na terenu tako i izvan njega," poručio je prvi čovjek NBA lige, David Stern.

Tučnjava u Madisonu nalikovala je na onu najveću, iz Detroita prije dvije godine, ali ovaj puta udarci nisu padali i na tribinama. Sve je započelo teškim prekršajem igrača Knicska Mardya Collinsa minutu i 15 sekundi prije kraja utakmice nad JR Smithom, a u općoj tučnjavi prvi strijelac lige Carmelo Anthony iz Denvera je šakom udario Collinsa. 


Svih 10 košarkaša na terenu je isključeno Anthony, Smith, Marcus Camby, Andre Miller i Eduardo Najera kod Denvera, te igrači Knicksa Collins, Nate Robinson, David Lee, Jared Jeffries i Channing Frye. 


Lista najvećih kazni u NBA ligi:

73 utakmice neigranja - Ron Artest (Indiana) - zbog tučnjave s
navijačima u Detroitu

68 utakmica - Latrell Sprewell (Warriors) - zbog tučnjave s trenerom 1997. godine

30 utakmica - Stephen Jackson (Pacers) - zbog tučnjave s navijačima u Detroitu 2004. godine

26 utakmica - Kermit Washington (Lakers) - zbog udaranja Rudya Tomjanovich 1977. godine

25 utakmica - Jermaine O'Neal (Pacers) - zbog tučnjave s navijačima u Detroitu 2004. godine

15 utakmica - Carmelo Anthony (Nuggets) - zbog udaranja Mardy Collins (New York)

11 utakmica - Dennis Rodman (Bulls) - zbog udaranja fotoreportera 1997. godine

10 utakmica - Nate Robinson (Knicks) - zbog tučnjave na utakmici s Denverom 2006. godine...