Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Učinak sezone Giričeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su u svom pretposljednjem dvoboju u osnovnom dijelu sezone uvjeljivo svladali Portland Trail Blazerse sa 130-93 i tako stigli do 50. pobjede košarkaši Utah Jazza u prvom krugu doigravanja neće imati prednost domaćeg terena protiv Houston Rocketsa.

Razlog je 120-117 pobjeda Rocketsa protiv Phoenix Sunsa kojom je momčad iz Houstona zadržala dvije pobjede prednosti u odnosu na Utah.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: 13. pobjeda Celticsa, 2 koša Giričeka u pobjedi Utaha Slika nije dostupna NBA: Giriček ubacio sedam koševa

Hrvatski igrač Gordan Giriček, koji se vratio na teren nakon tri
utakmice stanke zbog bolova u rebrima, ostvario je najbolji učinak sezone postigavši 21 koš za 23 minute na parketu uz odličan šut iz igre 6-8 (trica 5-6). Usto, Giriček je pogodio i sva četiri slobodna bacanja i uhvatio je dvije lopte. Inače, najbolji strijelac Jazza bio je Carlos Boozer (26, 10 skokova), a Blazersa Travis Outlaw (26).

Houston Rocketsi su u odličnoj utakmici izborili važnu 120-117 pobjedu protiv Phoenix Sunsa. Briljirali su Tracy McGrady (39, 11 skokova, 9 asistencija) i Yao Ming (34, 9 skokova) kod Rocketsa, dok Sunsima nije pomoglo niti to što su sva trojica njhovih glavnih igrača - Amare Stoudemire (30), Shawn Marion (27), Steve Nash (15, 15 asistencija) - bili raspoloženi. Gosti iz Phoenixa su u završnici imali priliku izboriti produžetak, ali su Nash i Stoudemire šest sekundi prije kraja promašili šuteve za tricu.

Memphis Grizzliesi iskoristili su odmor Tima Duncana, Tonyja Parkera i Emanuela Gilobilija, te svladali San Antonio Spurse sa 101-91. Pau Gasol (25, 15 skokova) i bivši igrač Cibone Chucky Atkins (19) bili su najbolji kod pobjednika, a James White (17) i Michael Finley (17) kod poraženih.

Iznenađujuću pobjedu ostvarili su i Boston Celticsi koji su na
gostovanju svladali Miami Heat sa 91-89. Pobjednički koš postigao je Al Jefferson (20, 13 skokova) u posljednjoj sekundi utakmice. Delonte West (28) najbolji kod Celticsa, a Jason Williams (16) i Jason Kapono (16) kod Heata u kojem niti jedan od ključnih igrača nije igrao više od 25 minuta.

Vince Carter je u 104-95 pobjedi New Jersey Netsa kod New York Knicksa upisao svoj četvrti "triple-double" učinak u karijeri sa 29 koševa, 12 skokova i 10 assitencija, te potvrdio kako u doigravanje ulazi u odličnoj formi.

U dvoboju dviju momčadi koje su odavno ostale bez izgleda za doigravanje Milwaukee Bucksi su sa 102-96 svladali Atlanta Hawkse, a u takvoj situaciji priliku je dobio i Damir Markota koji je za šest minuta postigao dva poena (šut 1-2) i ostvario dva skoka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene