Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mourinho i Lampard u 'paketu' u Real?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trener Chelsea Jose Mourinho sve je bliže poslu u Real Madridu, a navodno sa sobom planira dovesti i 28-godišnjeg Franka Lamparda, oko kojeg bi iznova 'sagradio' kraljevsku momčad.

'Trzavice' na Stamford Bridgeu dodatno je pojačala izjava koju je Portugalac dao za španjolsku televiziju ove nedjelje. Na pitanje bi li želio trenirati Real, Mourinho je odgovorio: "Koji trener to ne bi volio? Bila bi mi čast raditi u klubu kao što je Real", al je i dodao: "No već sam rekao do imam ugovor s Chelseom do 2010. i da ne idem nikuda. Želim ostati u Chelseu. Ja sam zaljubljen u Chelsea i općenito u engleski nogomet".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Robinho na prodaju za 40 milijuna eura, Ševčenko ostaje u Londonu Slika nije dostupna Štrajk: Robinho odbija igrati za Real Madrid

Vodstvo Bluesa su naravno, razbijesnile Mourinhove riječi (valjda ipak samo prvi dio izjave). No, i ne samo to. Mourinho je, naime, u Pamplonu odletio privatnim zrakoplovom Romana Abramoviča i to kako bi mogao prisustvovati utakmici između Osasune i Valencije, Chelseova protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka 4. travnja. Dakle, otišao je tamo poslovno. I unatoč kontinuiranim tvrdnjama da će poštovati svoj ugovor s Chelseom, najnovije su izjave Portugalca samo dodatno udaljile od vodstva kluba.

"Mourinho koristi svaku priliku da ljudima kaže kako silno voli Chelsea, a kada ga upitaju za Real, odmah priča i o njima", izjavio je za The Sun izvor iz kluba.

A vodstvu Bluesa baš ne idu ni pregovori s Frankom Lampardom. I on bi se, baš kao i John Terry, mogao pozvati na FIFA-ino pravilo prema kojem može otkupiti posljednje dvije godine postojećeg ugovora. Lampard bi u tom slučaju Chelseau trebao isplatiti oko 8 milijuna funti. A činjenica koja bi mogla pomoći Lampardu da se odluči, iako nema veze s nogometom, jest i da je njegova zaručnica upravo Španjolka. Ako Mourinho stigne na madridski travnjkak, za Lamparda, kojeg se do sada najviše povezivalo s Barcelonom, stvari bi se mogle također promijeniti.

A da će Mourino, osim možda ako ne osvoji Ligu prvaka, 'odletjeti' iz Chelsea, siguran je i bivši trener tog engleskog kluba Claudio Ranieri. Upravo je to bila cijena koju je Talijan, koji trenutno trenira Parmu, prije 3 godine 'platio' kada Romanu Abramoviču nije uspio 'priskrbiti' trofej. A zamijenio ga je, koje li ironije, upravo Portugalac.

"U Premier ligi nikako nisam mogao pobijediti Arsenal. U mojoj zadnjoj sezoni u Chelseu 'topnici' nisu izgubili niti jednu utakmicu. Ista je situacija i sad s Mourinhom. Manchester United je vrlo jak, ali od trenera Chelsea se uvijek očekuju trofeji. On mora osvojiti Ligu prvaka želi li ostati. Jer, teško se 'riješiti' uspješnog trenera. Da sam ja osvojio Ligu prvaka u svojoj posljednjoj godini ugovora, tko zna, možda bih i ostao? Ja zaista poštujem Abramoviča, ali kada platite milijune, tada, naravno, očekujete i uspjeh", izjavio je za Mirror Ranieri.

Nakon posljednjih napisa u medijima, Mourinhov je odlazak, čini se, samo pitanje trenutka. I sam je Porugalac priznao da se s Abramovičem nije sreo niti razgovarao 2 mjeseca, točnije od svađe u siječnju. A ni Rus, čini se, ne sjedi skrštenih ruku čekajuć da vidi hoće li Mourinho sam otići. Jedan od favorita za Portugalčev posao je trener PSV-a iz Eindhovena, Ronald Koeman. Iako se upravo razveo od supruge Irine, Roman Abramovič tvrdi da ta 'situacija' neće utjecati na njegovo vlasništvo nad Chelseom. Mediji pišu da bi Irina mogla dobiti oko 5,5 milijardi funti, dakle polovicu imovine ruskog tajkuna, iako posljednje informacije govore o 'manjim' iznosima.

The Sun prenosi izjavu Abramovičeva glasnogovornika Johna Manna o kraju 16-godišnjeg braka: "Abramovičevi su se razveli u Rusiji. Razvod je bio sporazuman i dogovoreno je sve u vezi djece i imovine. Mogu vem reći samo da to neće utjecati na poslovne interese g. Abramoviča, uključujući i nogometni klub Chelsea". Mann druge detalje oko razvoda nije želio iznositi.

No, vratimo se na nogomet. Abramoviča su navodno toliko razbjesnile Mourinhove izjave španjolskoj televiziji, da je postalo gotovo sigurno da Potrugalac 'leti' iz kluba, bez obzira na to koliko pehara donese do lipnja. Jer za Abramoviča, piše Mirror, pobjeda više nije dovoljna. Stvar je navodno, u pobjedi sa stilom i elanom, a Rus smatra da to s Mourinhom više nije slučaj.

Izvor iz kluba tvrdi: "Otići u Španjolsku i tako govoriti iako je jednostavno mogao ne reći ništa ili reći da je tu isključivo kao trener Chelsea....Sve je ispalo kao da je to namjerno učinio samo da izazove dodatne probleme".

A u međuvremenu, saznalo se i kako dišu navijači. Ideja da Portugalac dođe u Madrid, nije mrska ni navijačima Reala. U anketi provedenoj na 41.000 ljudi, 55 % njih odgovorilo je 'da' na pitanje žele li da Portugalac zamijeni Fabia Capella. Druge opcije su još trener Liverpoola Rafa Benitez i Nijemac Bernd Schuster koji trenutno trenira španjolski Getafe.

Realova uprava navodno preferira Beniteza, no kako je malo vjerojatno da bi on htio napustiti Liverpool, idući favorit je Mourinho, koji se nakon što su svi mediji prenijeli njegove izjave o Realu, naljutio samo na one engleske i više ne želi davati izjave.

"Ne mogu prihvatiti činjenicu da su mediji kreirali naslovnice u kojima nema istine. Dok ne bude potrebno drugačije, neću biti na raspolaganju za medije, osim u slučaju obveza koje imam, tj. odgovarat ću samo na pitanja koja se tiču utakmica. I ponavljam, želim ostati u Chelseu do 2010.", rekao je Portugalac.

No, bez obzira tko ga zamijenio, sigurno je da Fabio Capello na kraju sezone odlazi iz Reala. Ista stvar najvjerojatnije će se dogoditi i sportskom direktoru Predragu Mijatoviću. DiarioSport piše da je predsjednik kluba Ramon Calderon jako razočaran Peđinim radom, posebice u pogledu transfera. Osim u slučaju da Real ipak nekako osvoji La Ligu, obojica (i Capello i Mijatović) mogu početi pakirati kofere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene