Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Manchester za Ronalda traži najmanje 100 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako madridski Real sve više 'pritišće' Manchester radi portugalskog reprezentativca Cristiana Ronalda, United im je 'bacio rukavicu' i poručio kako odšteta iznosi 75 milijuna funti (oko 100 milijuna eura).

Te brojke daleko premašuju rekordnu odštetu iz 2001. kada je upravo madridski klub za Zinedinea Zidana platio Juventusu više od 70 milijuna eura. 

Pročitajte i ovo Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine Slika nije dostupna Real uvjeren da će dovesti C. Ronalda

"Prije nekoliko dana Real je za njega ponudio 60 milijuna eura odštete, no u Manchesteru tu ponudu smatraju beznačajnom. Poručili su im da se ne vraćaju bez ponude od 100 milijuna eura, a nije sigurno ni da će i to prihvatiti", izjavio je za Daily Express jedan od vodećih nogometnih agenata. 

To potvrđuju i riječi Sir Alexa Fergusona koji je jasno u nekoliko navrata rekao kako se ne želi odreći mladog Portugalca koji je u travnju postao najplaćeniji igrač u povijesti Manchestera. Tadaje, podsjetimo, unatoč protisku Reala i Barcelone produžio s engleskim klubom do 2012. i potpisao ugovor vrijedan 31 milijun funti (oko 45,5 milijuna eura). 

I sam Ronaldo, koji je na Otok stigao iz lisabonskog Sportinga, u medijskim istupima opetovano poručuje kako je ManU pravi klub za njega, te da ne želi otići. 

"Kada sam došao u Englesku imao sam samo 18 godina. U ove 4 godine sve se promijenio. Ja više nisam isti igrač, napredovao sam u svakom pogledu. U idealnom sam klubu za dostizanje samog vrha, a sve to dugujem Alexu Fergusonu", poručio je Ronaldo iako je nedavno na FIFA-inoj dodjeli nagrada za nogometaša godine u Zurichu rekao kako bi volio otkriti koja je razlika između španjolskog i engleskog nogometa.  

S druge strane, Barcelona je uvjerena da će u nadmetanju za Ronalda nadmašiti Real. Španjolski tisak piše kako je Portugalac prvi na 'listi želja' katalonskog kluba koji bi novac za njega trebao namiriti prodajom posrnule brazilske superzvijezde Ronaldinha. Barca navodno najviše računa na vrlo dobre odnose s Ronaldovim agentom Jorgeom Mendesom koji im je prodao Deca i Rafaela Marqueza, te bivše igrače Thiaga Mottu i Ricarda Quaresmu.

Ako pak, ManU ipak odluči prodati Ronalda, stari lisac Ferguson sigurno će se pobrinuti da zarade još koji milijunčić. Ferguson je naime, prilikom Beckhamova transfera u Real 2003. u ugovor dodao i neka sitna slova. U toj klauzulici je pisalo da će Real Manchesteru za svako osvojeno nacionalno prvenstvo s Davidom Beckhamom u momčadi morati isplatiti milijun funti. A to se prošle sezone i dogodilo. 

Ista je stvar i s Van Nistelrooyom. U njegovu ugovoru također sitnim slovima piše da Real, ako osvoje La Ligu, Unitedu mora isplatiti 'skromnijih' pola milijuna, ali i još toliko ako on postane vodeći strijelac lige. A i to se dogodilo. Nizozemac je u svojoj prvoj sezoni u Španjolskoj s 25 pogodaka postao najbolji strijelac. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene