Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Maldini upitan, Manchester bez Evre i Nevillea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon današnjeg uzvrata na San Siru, doznat će se i drugi finalist nogometne Lige prvaka. Trener Milana Carlo Ancelotti izrazio je nadu da će se njegova momčad pobijediti izabranike Alexa Fergusona i plasirati se u svoje deseto europsko finale.

Milan je već u četvrtfinalu pokazao da može 'potegnuti' kada je potrebno. Nakon 2:2 protiv Bayerna na San Siru, Rossoneri  su u Muenchenu pregazili bavarski klub s 2:0. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Parada u Milanu Slika nije dostupna Liga prvaka: Pobjedniku i do 100 milijuna eura zarade

"Sve je u našem mentalitetu. Kada smo bili u Muenchenu mislio sam na polufinale, a sada mislim na finale, jer tomu težimo. Najbolji način za proći dalje jest misliti na idući cilj", rekao je Carlo Ancelotti. 

Iako je 38-godišnji kapetan Paolo Maldini upitan zbog natečenog koljena, dobra vijest za Carla Ancelottija jest da se veznjak Gennaro Gattuso potpuno oporavio. 

"Naši navijači su uvijek uz nas i bit će naš 12. igrač", izjavio je 29-godišnji Gattuso. 

Umjesto Maldinija trebali bi zaigrati ili Kakhabar Kaladze ili Daniele Bonera. U startnu postavu je, umjesto Alberta Gilardina uključen i 33-godišnji Filippo Inzaghi, koji je zbog ozljede propustio susret u Manchesteru.  

"Morat ćemo igrati najbolje što znamo da bi pobijedili Manchester, no potpuno smo spremni", rekao je Pippo Inzaghi. 

Sir Alex Ferguson je, osim što dobiva prijeteća pisma, suočen s mnogobrojnim problemima. Kapetan Gary Neville i dalje ne može igrati zbog ozljede gležnja, veznjak Park Ji-sung je nakon operacije koljena out do kraja sezone, Patrice Evra utakmicu propušta zbog kartona, a Louis Saha ima problema s tetivama koljena no ipak bi će najvjerojatnije biti na klupi sa zamjenama. 

Žute kartone pak imaju Paul Scholes, Cristiano Ronaldo i Gabriel Heinze pa ako na današnjem susretu dobiju još koji, neće moći igrati u Ateni, pod uvjetom da se Manchester plasira u finale. Scholesu i njegovu suigraču Royu Keaneu to se već dogodilo 1999. kada je Manchester i osvojio naslov Prvaka Europe. 

No, ima i dobrih vijesti za Alexa Fergusona. Nemanja Vidić i Rio Ferdinand, čija se odsutnost prilično osjećala za vrijeme susreta u Manchesteru, otputovali u Milano i obojica su se dovoljno oporavili od ozljeda da mogu zaigrati. 

Statistika je ineče, na strani Milana. Pobijedili su United u polufinalu Europskog kupa 1958. i 1969.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene