Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kraj sezone za Niku Fleiss

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U trenucima dok Ana Jelušić proživljava najljepše trenutke karijere, druga nada hrvatskog ženskog skijanja Nika Fleiss prolazi pravu golgotu i za nju je ova sezona završila.

Nakon ozljede koljena na turneji po Sjevernoj Americi, te problema s dermatitisom i upalom mokraćnih puteva, daljnjim i detaljnim pretragama koje je predvodila službena liječnica hrvatske alpske reprezentacije Nataša Desnica ustanovljeno je da Nika ima bolest urokovanu Epstein-Barr virusom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jelušić bez druge vožnje, Nika na 20. mjestu Slika nije dostupna Nika Fleiss ozlijedila koljeno

"Nažalost za Niku je ova sezona završila. Epstein-Barr virus najčešće uzrokuje mononukleozu no kod Nike se pojavio u obliku sindroma "kroničnog umora". To je stara infekcija tim virusom koja se reaktivirala uslijed psihofizičkog stresa," kazao je u razgovoru za HINA-u glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Muller.

Kod tog virusa često dolazi do problema s jetrom, slezenom i limfnim čvorovima što, srećom nije slučaj kod Nike Fleiss. Liječnički tim je 23-godišnjoj Niki prepisao terapiju u obliku mirovanja i psihofizičkog opuštanja. Nika neće trenirati najmanje šest tjedana, a nakon toga će se ponoviti serologija, nalaz krvi, te odlučiti o početku treninga.

"Zbog zdravstvenih problema status Nike Fleiss na ljestvicama Skijaške federacije (FIS) će se zamrznuti kako bi zadržala svoju sadašnju poziciju kada se vrati na staze," dodao je Ozren Muller.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene