Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kolumbija odustala od kandidature za SP 2014.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbija je odustala od kandidature za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2014., pa je vrlo izvjesno da će domaćin biti Brazil, koji je ostao jedini južnoamerički kandidat.

Prema FIFA-inom pravilu iz 2003. (tzv. rotacijskom sistemu), svako SP se mora održati na drugom kontinentu. 2014. je pripala Južnoj Americi. 8 zemalja tog kontinenta poduprlo je kandidaturu Brazila, a Kolumbija se ipak odlučila kadidirati. FIFA je 31. siječnja kandidatima dala rok da do 16. travnja dostave potrebnu dokumentaciju za kandidaturu. 4 dana prije isteka, Kolumbija je odustala. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi u boji reprezentacije VIDEO: I crkve i svećenici u narančastom Slika nije dostupna Maja bi se skidala... Tako se navija: Skida se do gola ako Srbija pobijedi na SP-u!

"Nakon što smo analizirali sve aspekte organizacije, Nogometni Savez Kolumbije odlučio je povući kandidaturu koju smo predali u prosincu", piše u pismu posvanom FIFA-i predsjednik Saveza 
Luis Bedoya.

Sama kandidatura otvorila je mnoge polemike u Kolumbiji, jer su potrebna velika ulaganja u stadione i infrastrukturu. I Brazil ima istih problema, a posljednjih mjeseci i dodatnih - zračni promet je u kaosu i zbog toga svakodnevno kasne svi letovi. 

Colombia je 1986. već dodijeljeno domaćinstvo, no dvije godine ranije povukli su se zbog financijskih problema, pa je SP održano u Meksiku. 

Brazil je već bio domaćin davne 1950, a predali su i kandidaturu za 2006., no odustali su dva dana prije finalne odluke. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene