Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski nogometni reprezentativac i član Werdera iz Bremena Ivan Klasnić je u razgovoru za njemački dnevnik Bild kazao da se naknon drugog presađivanja bubrega osijeća vrlo dobro te je izrazio nadu da bi se mogao vratiti nogometu već iduće sezone.


"Želim se vratiti što je prije moguće, ali neću ništa forsirati. Stvarno se osjećam dobro i prošlog vikenda sam počeo voziti bicikl, a i trčim bez ikakvih problema i bolova, što je najvažnije", kazao je 27-godišnji Klasnić, kojemu je prošlog mjeseca presađen očev bubreg, jer u siječnju njegov organizam nije prihvatio bubreg kojeg mu je darovala majka.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Klasnić si može priuštiti najzgodniju curu' Slika nije dostupna Hrvatska sa tri napadača na Andoru

Klasnićevi zdravstveni problemi uočeni su još 2005. godine, ali je Ivan odigrao i narednu sezonu unatoč najavama liječnika o neophodnosti transplatacije bubrega.

Među sportašima koji su nastavili svoje karijere nakon uspješnih transplatacija bubrega svakako su najpoznatiji novozelandska ragbijaška zvijezda Jonah Lomu, zatim poznati NBA košarkaš Alonzo Mourning i svjetski prvak u dizanju utega Talijan Norberto Oberburger.

"Ja ću biti prvi nogometaš koji je u prvoj njemačkoj ligi igrao s tri bubrega i to je slučaj za Guinessovu knjigu rekorda", izjavio je dobro raspoloženi Klasnić, napominjući da mu je nadimak u djetinstvu bio "ubojica", a da ga sada brojni prijatelji s kojima je u svakodnevnom telefonom kontaktu nazivaju "fenomenom".