Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Završila je posljednja regata RC 44 Toura koja se do nedjelje 16. prosinca održavala u Dubaiu, a hrvatska posada Cro-a-sail zauzela je konačno treće mjesto.


U spektakularnom okruženju neboderima iscrtanog novog Dubaia jedriličari su uživali u neizvjesnim utrkama, a sve do zadnje regate nije se znao pobjednik. 

Vezani članci Slika nije dostupna Rovinj: Počeo jedriličarski spektakl Slika nije dostupna Regata Fiumanka: Završila ovogodišnja 'fešta od mora i jedara'

Posljednja utrka održana je u Jumeirahu, a pobjedu je zasluženo odnio Russell Coutts s timom Omega. Drugo mjesto u ukupnom plasmanu pripalo je domaćinima, Team Aqua danas je jedrio odlično, te se s četvrte pozicije probio na drugo mjesto. Treća mjesto pripalo je Jamesu Spithillu, a četvrto Deanu Barkeru.

Hrvatski Cro-a-sail tim osvojio je sedmo mjesto, ali su naši
jedriličari u ukupnom poretku RC 44 Toura zadržali treće mjesto ispred japanskog tima Beecom. 

Prvo mjesto u ukupnom poretku sezone pripalo je
Aqui, a drugo Coutssovom timu Omega, u konkurenciji jedanaest timova s jedriličarima iz cijelog svijeta. Za hrvatski tim ova sezona bila je izuzetno uspješna, u srazu s najboljim svetskim jedriličarima zabilježili su dobre rezultate, a iduće godine RC 44 Tour počinje u ožujku u Abu Dhabiju.

Ukupan poredak (prvih 5) RC 44 Toura:

1. Team Aqua

2. Team Omega

3. Cro-a-sail

4. Beecom

5. Team Ceref