Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I Vatikan bi nogometnog prvoligaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone najavio je da bi i Vatikan mogao uskoro imati svoju nogometnu momčad koja bi mogla igrati u talijanskoj prvoj ligi, na razini velikih - Milana, Intera, Juventusa, objavio je na prvoj stranici list Repubblica.

Bertone je to kazao jučer u Alessiju na sjeveru Italije, gdje je proglašen počasnim građaninom. Donedavni nadbiskup Genove kardinal Bertone je nekoliko puta za jednu lokalnu tv-postaju, još kao nadbiskup, prenosio utakmice Genoe i Sampdorije.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

"Ne isključujem da bi Vatikan mogao u budućnosti složiti momčad najviše vrijednosti koja bi mogla biti na razini Rome, Intera, u stanju da se bori za prva mjesta protiv Milana i Juventusa", rekao je Bertone.

Na vatikanskom vrhu ima više kardinala "nogometnih stručnjaka". Talijanski kardinal Fiorenzo Angelini također često komentira utakmice prve lige na Radio Vatikanu i na televiziji Talijanske biskupske konferencije.

Portugalski kardinal Jose Saraiva Martins, pročelnik Kongregacije za pitanje svetaca, prije negoli je ušao u sjemenište igrao je nogomet, i to sa legendarnim Brazilcem Garrinchom.

Već sada bi Vatikan mogao imati snažnu amatersku momčad. Dovoljno je kazati kako u sjemeništima u Rimu ima oko 40 Brazilaca, koji navodno dobro igraju i nogomet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene