Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hugo Sanchez novi izbornik Meksika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši napadač Real Madrida i jedan od najboljih nogometaša u povijesti Meksika, 48-godišnji Hugo Sanchez izabran je za novog izbornika meksičke reprezentacije.

Sanchez će na klupi "Tricoloresa" naslijediti Ricarda la Volpea koji je nakon svjetskog prvenstva u Njemačkoj podnio ostavku. U konkurenciji za mjesto meksičkog izbornika bili su i Nijemac Jurgen Klinsmann, Talijan Marcello Lippi i Argentinac Americo Gallego.

Pročitajte i ovo Zlatko Dalić govori o dočeku u Livnu (Foto: Dnevnik.hr) Oduševljen i sretan Zlatko Dalić komentirao veličanstveni doček u rodnom Livnu: "Poslali smo strašnu poruku svima" Slika nije dostupna Lokalni izbori u Španjolskoj VIDEO: Zabranili joj korištenje 'Dva velika argumenta' u izbornoj kampanji

"Ovo je jedan od mojih najsretnijih dana u životu. Ovaj trenutak sam godinama čekao," poručio je Sanchez, dvostruki prvak Meksika na klupi Pumasa (2004, 2005). Kraće vrijeme vodio je i Necaxu.

Tijekom igračke karijere branio je boje deset klubova (UNAM Mexico, San Diego Sockers, Atletico Madrid, Real Madrid, America, Rayo Vallecano, Atlante, Linz, Dallas Burn, Atletico Celaya), no najdublji trag je ostavio u Real Madridu u čijim je redovima proveo sedam godina (1985 - 1992). 

U Kraljevskom klub je osvojio pet uzastopnih naslova prvaka, pet puta je bio najbolji strijelac Primere, a za Real je ukupno odigrao 283 utakmice i postigao 207 pogodaka. Za meksičku reprezentaciju je odigrao 70 utakmica i postigao 47 pogodaka, te nastupio na tri World Cupa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene