Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska sa Srbijom u polufinalu SP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtfinalnom susretu na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Melbourneu reprezentacija Hrvatske je pobijedila momčad Rusije sa 13:3 (4:0, 4:1, 2:1, 3:1) i plasirala se u polufinale gdje će se sastati s reprezentacijom Srbije.

Susret je odigran na bazenu Sports and Aquatic Centre pred 1500 gledatelja, a sudili su Kiseghli iz Mađarske i Caputti iz Italije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Košarkaši i vaterpolisti zapeli u četvrtfinalu Slika nije dostupna Vaterpolisti očekuju plasman u polufinale SP-a

Odabranici Ratka Rudića, nakon osvajanja prvog mjesta u skupini s tri uvjerljive pobjede, najbolju utakmicu odigrali su upravu u susretu "kojeg se ne smije izgubiti", jer je pobjeda protiv Rusije vodila u borbu za medalje, a poraz za plasman od 5. do 8. mjesta.

Toga su bili svijesni svi igrači pa su čitav susret odigrali gotovo bez greške u obrani pa su nam iz šest situacija s igračem manje Rusi dali samo jedan gol. Neprobojnosti obrane pridonio je i sjajni vratar Frano Vićan s osam obrana, a kada obrana dobro funkcionira onda se lakše igra u napadu. I u tom segmentu igre naši su nadmašili Ruse jer su od devet prednosti s igračem više realizirali čak sedam i jedino gdje su Rusi u statistici bili bolji od nas je plivanje za loptu na početku četvrtina jer su oni osvojili tri dok su naši igrači samo na početku utakmice prvi došli do lopte. Sve ostalo pripalo je Hrvatima koji su u svojim redovima imali nekoloko raspoloženih igrača. 

Ponovno je zalaganjem i znanjem prednjačio kapetan i najstariji igrač 36-godišnjki Zdeslav Vrdoljak, koji je s tri pogotka bio ne samo naš najefikasniji igrač nego je svojim preciznim dodavanjima razigrao naš centarski par Smodlaka - Hinić koji su u pravom trenutku došli u željenu formu.

Prije odlaska u Melbourne u vodstvu naše reprezentacije su kao primarni cilj isticali plasman među četiri najbolje reprezentacije, ali se sada na tome sigurno neće zaustaviti i nakon dana pauze od jednog dana, u petak 30. ožujka, igramo protiv, uz Mađarsku, najbolje reprezentacije svijeta Srbije. Pobjednik iz tog susreta igrat će, najvjerojatnije s Mađarima, za zlato, a poraženi za broncu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene