Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gilberto Silva: PSV će platiti zbog rasizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arsenalov veznjak, Gilberto Silva, namjerava izbaciti PSV iz Lige prvaka i tako iz kazniti zbog njihove 'rasističke prošlosti'.

30-godišnji Brazilac nije zaboravio rasistički ispad u Nizozemskoj 2003. 

Pročitajte i ovo Policija "Bio je to strašan stres" Azijca napali u Zagrebu: "Rekao mi je 'fu*k you China', a onda sam dobio bocom u glavu pa su krenuli udarci..." Uhićen Juraj Mesić koji je rasistički vrijeđao strance u Zagrebu - 9 Nepravomoćna odluka Rasist koji je vrijeđao strance dobio 10 mjeseci zatvora: "Smatram da sam ja žrtva u cijelom slučaju, na mene je pokrenut medijski linč"

"U Engleskoj nikada nisam bio žrtva bilo koje vrste rasizma, no kada smo igrali u Eindhovenu i pobijedili 4:0, neki od njihovih navijača su pjevali rasističke pjesme i glasali se kao majmuni.", prisjeća se Silva. 

Nakon pritužbi 'Topnika' UEFA je PSV kaznila s 13.000 funti (oko 19.000 eura), a Gilberto je upravo zahvaljujući tom susretu ušao u povijest Lige prvaka. Brazilac je postigao pogodak nakon samo 27 sekundi utakmice, što je do sada najbrže u tom natjecanju ikada. 

No, Silva ipak ne očekuje da će susret s PSV biti lak posao, pogotovo stoga što imaju gol prednosti pa pretpostavlja da će igrati 'bunker'. 

"Čak ni kod kuće u Nizozemskoj nisu napadali. Moramo biti strpljivi i doći će naša šansa", smatra Silva. 

No, nizozemska nogometna legenda, Johan Cruyff, ne dijeli njegovo mišljenje. 

"Ako će PSV igrati kao u Eindhovenu, kladio bih se na njih", rekao je Nizozemac. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene