Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po prvi je put objavljena snimka lubanje Petera Čecha, vratara Chelseja, koja pokazuje njegovu stravičnu ozljedu. Naime, snimke MRI skena napravljene su trenutak prije nego što je otišao na hitnu operaciju glave nakon teškog sudara sa Stephenom Huntom, 14. listopada 2006. godine.


Snimke pokazuju iz kojeg će razloga ovaj vratar kacigu na glavi morati nositi do kraja svoje profesionalne karijere.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović i Plenković bodre Vatrene uoči odlučujuće utakmice: ''Pokažite ono najbolje što znate, dajte sve od sebe'' Gibon Kent Odlične vijesti za Vatrene! Gibon Kent prognozirao pobjedu Hrvatske nad Škotskom

Čech, kojeg u srijedu čeka utakmica finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, kaže kako se trenutka vezanog uz ozljedu uopće ne sjeća.

- Ovo je prvi put da je netko vidio snimke. One su jako impresivne jer možete vidjeti lubanju do detalja, kao da ju držite u ruci. Možete vidjeti metalne pločice koje drže veliki dio frakture na mjestu. Na lubanji su napravljene dvije rupe kako bi vratile glavni dio kosti na mjesto jer je bio poguran unutra uslijed snažnog udarca. Maleni dijelovi okolo bili su potrgani, pa su ih operacijom približili a tijekom godina bi se i trebali spojiti. Na snimci se može vidjeti gdje kost završava. A na svakoj strani oko toga je vlaknasto tkivo koje je dovoljno snažno da izdrži neki udar, ali nikad se ne zna. I zato ja nosim kacigu, kako bi bio siguran da mi lubanja opet neće pući, rekao je Petr Čech.

- Kada čujete da netko ima natučenu lubanju zamišljate puno toga. Ali kada to vidite, izgleda puno drugačije nego što bi mogli očekivati. Ona još uvijek zarasta, pa mogu osjetiti mišiće oko frakture kako štite rupu i cijelo mi je to područje drveno. Kada to mjesto dodirnem mogu osjetiti metalne pločice, dodaje Čech.

Ovaj vratar danas slavi 26 rođendan. Oporavio se od te strašne ozljede, da bi ga pogodila još jedna ovaj put nesreća na treningu zbog koje je imao 50 šavova na licu.

Iako su mu rekli kako zbog te ozljede neće moći igrati ove sezone, on se neočekivano oporavio.

- Samo skupljam ožiljke. Sudar na treningu potrgao mi je lice, a kada sam vidio reakciju svojih suigrača, znao sam da je ozbiljno. Kada sam se pogledao u ogledalo, bio sam šokiran. Donji je dio mog lica otpao, ali liječnik je napravio dobar posao. Loša strana nogometa su ozljede, ali na njih ne možete utjecati. Kada trebam krenuti na igračeve noge, imam samo jedan cilj, bez obzira na sve spasiti loptu, naglašava Petr Čech.