Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fed Cup: Otvaraju Kostanić-Tošić i Ivanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kvalifikacijski dvoboj za popunu Svjetske skupine II Fed Cupa između reprezentacija Hrvatske i Srbije, koji će se ovoga vikenda igrati u zagrebačkom Domu sportova otvorit će hrvatska tenisačica Jelena Kostanić-Tošić i Srpkinja Ana Ivanović.

Njihov subotnji meč počinje u 15.30 sati, a potom će na teren izaći Nika Ožegović i Jelena Janković. Program u nedjelju počinje već u 11.30 sati, a prve će snagu odmjeriti Nika Ožegović i Ana Ivanović. Potom će igrati Jelena Kostanić-Tošić i Jelena Janković, a zatim slijedi susret parova. Hrvatske boje branit će Jelena Kostanić-Tošić i Sanda Mamić, dok će na drugoj strani stajati par Ivanović - Janković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prpić: Srpkinje veliki favorit, ali se nećemo predati Slika nije dostupna Poraz od Ruskinja, Prpić na dvije stolice

"Ne mogu reći što je presudilo da za subotnje dvoboje postavim Ožegović i Kostanić-Tošić, bila je to moja procjena. Otkako sam izbornik nikad nisam u jednom dvoboju imao sve igrečice zdrave i u formi, ali sam prije ovog dvoboja zadovoljan kako je to izgledalo na treningu. Ništa, ako u subotu Nika ili Jelena 'kiksaju' i izgube, onda ćemo ih u nedjelju promijeniti", našalio se na kraju izbornik hrvatske Fed Cup reprezentacije Goran Prpić.

"Podloga je meni osobno malo čudna, ali čudan je i format Fed Cupa jer ako izgubimo ispadamo u Euroafričku zonu koja je puno jača od Svjetske skupine II. Europske reprezentacije su jako zakinute. Protiv Srbije nemamo što izgubiti, možemo samo iznenaditi, a gledatelji mogu uživati jer će u Zagrebu vidjeti drugi i petu tenisačicu svijeta koje bi inače došle samo na milijunski turnir. A mi smo imale 'sreću' pri ždrijebu", kazala je Jelena Kostanić-Tošić, dok je prva hrvatska igračica Nika Ožegović priznala da je u juniorskim danima bila bolja od Ane Ivanović.

"Bilo je to jako davno, a i Ana je dvije godine mlađa od mene. Nisam imala previše sreće sa zdravljem u zadnje vrijeme, polako se vraćam u formu i bit će interesantno", izjavila je Ožegović.

Srpske tenisačice su na ždrijeb došle u pratnji pet-šest srpskih tjelohranitelja, a druga i peta tenisačica svijeta Ana Ivanović i Jelena Janković izjavile su uvjerenje u pobjedu u zagrebu, štoviše i osvajanje Fed Cupa u vrlo skoro vrijeme.

"Hrvatsku ne potcjenjujemo niti precijenjujemo, mada će to biti zanimljivi dvoboji jer i Jelena i Nika imaju posve drugačiji stil igre. Podloga je dobra, nije previše brza i već smo se prilagodili. Ovo nam je prvi puta da se borimo za Svjetsku skupinu, a kad uđemo mislim da će nam biti lakše", izjavila je Ivanović, koja je dodala da joj je primarni cilje sezone medalja na Olimpijskim igrama.

"Po svemu smo favoriti, ali igramo u gostima, pa će to biti ozračje koje nam neće biti naklonjeno. Za razliku od Ane, ja već nekoliko godina igram Fed Cup i znam kako je to igrati za svoju reprezentaciju u gostima. Dugo smo čekali ulazak u Svjetsku skupinu, a kada uđemo ići ćemo po taj trofej", potvrdila je nakraju Jelena Janković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene