Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Engleski nogometni savez će se žaliti na odluku UEFA-e o kazni od 10.000 CHF zbog navijačkih nereda na utakmici kvalifikacija za EURO 2008 protiv Hrvatske u Zagrebu.


Podsjetimo, Engleski nogometni savez kažnjen je s 10.000 franaka zbog nedoličnog ponašanja engleskih navijača.

Vezani članci Navijači na utakmici Šibenika i Hajduka Incident na stadionu Šubićevac: U sukobu s navijačima ozlijeđena dvojica policajaca, uhićeno devet navijača Iustracija Drama u policijskoj postaji: Navijači nasrnuli na policajca, udarili ga šakom u glavu

Razočarani smo takvom odlukom UEFE koja šteti ugledu engleskog nogometa i naših navijača koji nisu odgovorni za nerede u Zagrebu, kazao je glasnogovornik saveza Adrian Bevington, dodavši kako će se Englezi žaliti kada dobiju pismeno obrazloženje odluke Disciplinske komisije UEFA.

Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 50.000 švicarskih franaka zbog navijačkih nereda na kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo 2008. godine igranoj u Zagrebu 11. listopada.

HNS je kažnjen zbog "ozbiljnih propusta u organizaciji utakmice", te "prodaje ulaznica na dan utakmice bez suglasnosti policije, Engleskog saveza ili UEFA-e", kao i nekoliko upaljenih baklji.