Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Engleski nogometni savez će se žaliti na odluku UEFA-e o kazni od 10.000 CHF zbog navijačkih nereda na utakmici kvalifikacija za EURO 2008 protiv Hrvatske u Zagrebu.


Podsjetimo, Engleski nogometni savez kažnjen je s 10.000 franaka zbog nedoličnog ponašanja engleskih navijača.

Vezani članci Vlada osuđuje divljanje navijača u Borovu Vlada najoštrije osudila ponašanje navijača u Borovu: "Za to nema i ne može biti opravdanja" Ana Brnabić, Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović Šokantan potez srbijanskog predsjednika: Na javnoj televiziji pokazivao slike masakriranih tijela navijača

Razočarani smo takvom odlukom UEFE koja šteti ugledu engleskog nogometa i naših navijača koji nisu odgovorni za nerede u Zagrebu, kazao je glasnogovornik saveza Adrian Bevington, dodavši kako će se Englezi žaliti kada dobiju pismeno obrazloženje odluke Disciplinske komisije UEFA.

Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 50.000 švicarskih franaka zbog navijačkih nereda na kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo 2008. godine igranoj u Zagrebu 11. listopada.

HNS je kažnjen zbog "ozbiljnih propusta u organizaciji utakmice", te "prodaje ulaznica na dan utakmice bez suglasnosti policije, Engleskog saveza ili UEFA-e", kao i nekoliko upaljenih baklji.